Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Vendégváró receptek gyümölcsökkel

Spárga, most levesben

3+1 tipp az egyszerű házi pizzához, ami a kiegyensúlyozott étrendbe is beillik

Mert sok múlik az alapanyagon és a technikán, de ha ezeket az ötleteket ellesed, már nem is tűnik olyan bonyolultnak.

Sőt! Ha nem ragaszkodsz a hagyományos olasz pizzatésztához, akkor kevesebb kalóriával, több rosttal, akár percek alatt is készíthetsz otthon „hamis pizzát”. És persze vannak a picit időigényesebb változatok is, amikért viszont megéri valamivel többet dolgozni, még akkor is, ha az eredeti pizzaélményhez képest más lesz az eredmény

Házi pizzatészta a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében

A hagyományos pizzatészta sokak kedvence, tényleg elképesztő finom, de ha már házilag nekilátsz, érdemes olyan verzióban gondolkozni, ami jobban beillik az egészségesebb étrendbe.

1. Ha már liszt, legyen teljes kiőrlésű. Vera’s choice pizzareceptje tényleg megér egy próbát!

Hozzávalók:
1 tk méz
1,5 csésze langyos víz
1 ek száraz élesztő
1 ek olívaolaj
1 tk só
2,5 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze liszt

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 
  • Egy nagy tálban keverd össze a lisztet az élesztővel, majd mehet bele az olaj, a só és a langyos víz. Keverd addig, míg összeáll a tészta. 
  • Takard le egy konyharuhával a tálat és keleszd meleg helyen fél óráig, amíg kb. a duplájára dagad a tészta.
  • Miután megfelelő méretűre dagadt a tészta, enyhén lisztezett felületen oszd 2 egyforma darabra.
  • A lisztes felületen sodrófával nyújtsd ki kb. 1cm vastagra, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, tedd rá kedvenc feltéteidet.
  • Süsd kb. 20 percig, amíg a kéreg ropogós és aranyszínű lesz a széleken, és sajt szépen rápirul a tetején. 


2. Ha nem szeretnél a gyúrással és kelesztéssel időt tölteni, próbáld ki, hogy tészta helyett teljes kiőrlésű tortillalapot használsz! Igen, ez így tényleg „hamis pizza”, viszont nagyon finom, és gyorsan elkészül 

3. Ha pedig egy igazán különleges pizzát szeretnél a családi asztalra varázsolni, válaszd a zöldségből készült „pizzatésztát”. Cukkinipizza és karfiolpizza receptünket imádni fogod!

Pizzafeltét változatosan

Ahány ház, annyi szokás, és ízlés... A pizzában az a jó, hogy tényleg nagyjából mindent rátehetsz feltétként. Bár a hagyományos olasz recept szerint ez nem teljesen így van, és ha egy olasz meghallja a hawaii pizza kifejezést, lehet, hogy menten elájul, azért ez téged ne tántorítson el 

A tésztára kenhettek fűszeres vagy natúr paradicsomszószt (nem, a ketchup nem pizzára való!), fűszeres olívaolajat, vagy akár tejszíves szószt is. Erre pedig jöhetnek a finom feltétek ízlés szerint: finom zöldségek, mint a paradicsom, cukkini, padlizsán, gomba, kukorica, vagy húsfélék is. A tonhalas-hagymás-olivás pizza az egyik kedvencünk, de kipróbálhatjátok azt is, hogy sütés után megszórjátok a pizzát friss rukkolával és kis cikkekre vágott paradicsommal.

A feltétek tetejére mozzarella dukál, de ha épp nincs otthon, helyettesítheted szeletelt sajttal.

Na, de mi a mi tippünk feltét téren?

3+1. Ha hirtelen jut eszedbe, hogy pizzát ennétek, és nincs otthon túl sok hozzávaló a feltétekhez, a MAGGI alapok segítségével akkor is szuper finom pizzát tudsz összedobni. A MAGGI Bolognai spagetti alap tökéletesen helyettesítheti a paradicsomszószt, a MAGGI sajtszósz alappal pedig szuper sajtos mártást készíthetsz a pizzatésztára. Ha erre sajtot szórsz, már kész is a finom, friss, házi pizza.

Amit jó, ha tudsz a MAGGI alapokról: A tasakba olyan hozzávalókat tettünk, amelyek a konyhában is megtalálhatók, az összetevőket pedig szárítással tartósítottuk, így nincs szükség tartósítószer hozzáadására! A tartalmas ízt a szárított zöldségek és fűszerek adják, amiket szárítás után alaposan összedaráltunk, hogy beférjenek a tasakba  Ezért jó, ha mindig van otthon pár tasak MAGGI alap, mert sokáig eláll úgy, hogy nincs benne hozzáadott tartósítószer, így bármikor előkaphatod, ha egy gyors, finom ebédre vagy vacsorára vágysz.