Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tedd színesebbé a napod ezzel a csodás céklakrémmel

Szuper, csupazöld szendvicsek tízóraira, iskolába, utazáshoz, kiránduláshoz

30 perces vacsora édesburgonyával és spenóttal

Az édesburgonya édeskésségét nagyon szépen kiegészíti a spenót karakteresebb íze és a sós bacon. Villámgyorsan kész is van egy serpenyőben ez a finomság!

Azt már többször írtuk, hogy a spenót még fagyasztott formában is hasznos vasforrás, bár ehhez a recepthez a salátapultban kapható leveles bébispenótot ajánljuk. A spenót mellett miért jársz jól, ha kipróbálod az édesburgonyát? Mert az édesburgonya többek között béta-karotint, káliumot és vasat is tartalmaz.

 

Villámrecept édesburgonyával és bébispenóttal


Hozzávalók
60 dkg édesburgonya
20 dkg bébispenót
2 közepes fej vöröshagyma
15 dkg kockázott bacon 
2 ek olaj
1 csipet MAGGI Ízvarázs ételízesítő sok zöldséggel
só, bors, ízlés szerint

 

  1. Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kb. 2-3 cm-es kockákra! Vágd apróra a hagymákat is.
  2. Olajon a serpenyőben párold üvegesre a hagymát, add hozzá az édesburgonya kockákat és annyi vizet adj hozzá, hogy épp ellepje, fűszerezd, és főzd míg megpuhul (kb. 20 perc).
  3. Add hozzá a bacon kockákat, és pirítsd őket együtt.
  4. A bébispenótot a legvégén add hozzá, és két perc alatt fonnyaszd a többiekhez.

 

Pár hét múlva, márciusban érdemes lesz ugyanezt a receptet kipróbálnod spenót helyett friss medvehagymával!