Pörköltre fel!

Paradicsomos húsgombóc olasz módra - Receptek a nagyvilágból

30 perces ebéd a kiegyensúlyozott étrend jegyében

Ha tényleg nincs időd főzőcskézni, mégis szeretnél egy finom, kiegyensúlyozott ebédet.

Kitűnő meleg ételeket lehet készíteni szinte percek alatt, amiket aztán akár a munkába is magaddal vihetsz. Mutatunk most egyet.

 

Sajtos csirkemell csíkok pirított zöldséges kuszkusszal


Hozzávalók (2 személyre)
2 szelet csirkemell ujjnyi vastag csíkokra vágva
1 kisebb cukkini 
1 piros kaliforniai paprika (vagy kápia paprika) 
1 kisebb édesburgonya
só, bors, ízlés szerint
5-6 ek. olaj
MAGGI Sajtszósz alap
2 dl tejszín
1,5 dl kuszkusz

 

  1. Az édesburgonyát hámozd meg, majd a többi zöldséggel együtt vágd kisebb kockákra.
  2. Egy tálkába önts kb. 3-4 ek. olajat, sót és borsot, majd keverd össze.
  3. Egy kis zacskóba öntsd bele a zöldségeket, öntsd rájuk a fűszeres olajat, és a zacskó száját a zöldségek fölött befogva rázd őket össze az olajjal.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsin terítsd szét a zöldségeket, majd 240 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak, és megpirulnak. Ez kb. 15 perc. A vége felé akár grill fokozatra is átkapcsolhatsz.
  5. Amíg a zöldségek sülnek, kb. 1,5-2 dl kuszkuszra önts 2-szer annyi forró vizet, sózd, és fűszerezd. Fedd le az edényt, és várj pár percet, míg a kuszkusz magába szívja a vizet. 
  6. Amíg erre vársz, a csirkemell csíkokat serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg, sózd, borsozd.
  7. MAGGI Sajtszósz alapból, tejszínnel és vízzel készíts sajtmártást, majd mikor a csirke megsült, és megpirult, öntsd nyakon a szósszal. Rottyants rajta még egyet, majd vedd le a tűzről.


Mire a csirke elkészül, a zöldségek megpirulnak, és a kuszkusz is kész lesz, nem marad más hátra, mint a tálalás. Ugye, milyen egyszerű?