Pörköltre fel!

Paradicsomos húsgombóc olasz módra - Receptek a nagyvilágból

30 perc alatt elkészül ez a szuper finom ebéd. Vagy vacsora.

És a kalóriatartalma miatt sem kell aggódnod. Színes, tavaszias főétel percek alatt.

Csirke pikáns, ropogós sült karfiollal, diós petrezselyem mártással

 

A ropogósra sült zamatos karfiol és a könnyű, zöld mártás teszi igazán különlegessé ezt az egyszerűen elkészíthető gyors csirkés receptet. Ezt akkor is érdemes kipróbálnod, ha egyébként nem vagy egy nagy karfiol rajongó. Ezután az leszel smiley.

 

Hozzávalók (2 személyre)
1 kis fej karfiol rózsáira szedve
2 szelet csirkemell filé
6-8 szem koktélparadicsom
1 nagy marék zöld saláta
só, bors, kakukkfű ízlés szerint
1 MAGGI Erőleves kocka
4-5 ek olaj
1 szárított chili összemorzsolva

A mártáshoz
2 csokor petrezselyem
1 kis marék dió
2 ek olívaolaj
 

  1. A rózsáira szedett karfiolt tedd fel főni forrásban levő vízbe, tegyél a vízbe 1 MAGGI Erőleves kockát is. Közben melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. Amíg a karfiol fő (kb. 10 perc), készítsd el a mártást. Ehhez az összetevőket tedd turmixgépbe, és turmixszold simára. Ha nem elég krémes, adj még hozzá olívaolajat. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  3. Mikor a karfiol megfőtt(ne főzd túl puhára), vedd ki a főzővízből, csepegtesd le, tedd  sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg a chilivel, 1 kk sóval, és egy kevés borssal elkevert olajjal, és tedd be a sütőbe. Helyezd mellé a koktélparadicsomokat is, és addig süsd őket, amíg a karfiol szép, aranybarnára sül. Ez kb. 20 perc.
  4. Amíg a karfiol sül, a csirkemell szeleteket egy kevés olajon süsd ki, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel.
  5. Tálaláshoz a sült zöldségek alá tegyél egy kevés salátát, és locsold meg őket egy kevés petrezselyem mártással.

 

Nestlé tippünk
Különböző mártásokkal könnyen módosíthatsz az ízvilágon. Próbáld ki MAGGI Sajtszósz alapból készült sajtmártással is.