Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

3 tipp a tökéletes rántott húshoz

A rántott hús se mind egyforma, alábbi tippjeinkkel a tiéd utólérhetetlen lesz

  1. Pácolj! A szeleteket pácold be rántás előtt, ha van időd, akár már előző este. Szárnyasokhoz a fűszeres tej, joghurt nagyon passzol, és omlóssá teszi, a sertéshúst pedig kipróbálhatod fűszeres olajjal megkenve.
  2. Fontos a vastagság! Sok iskola van, de ha papírvékonyra klopfolod, könnyen kiszárad, a vastag darabok pedig nem egyenletesen sülnek át. Hústól függően 1-1,5 cm vastag darabokkal érdemes dolgozni.
  3. Kevés zsiradékkal! Ha a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében csökkentenéd a család zsiradék bevitelét, akkor adj egy esélyt a sütőben sült rántott szeletnek. Olajjal kikent tepsibe fektesd a panírozott szeleteket, fújd le őket olaj spray-vel (ha nincs ilyen otthon, finoman kend meg a tetejüket olajjal). 180 fokon fél óra alatt készülnek el, érdemes egyszer megforgatni őket a sütés vége előtt.