Variációk csemegekukoricára

Hogyan főzz kukoricát?

3 egyszerű káposztás recept a téli vitaminpótlásért

Tudtad, hogy a káposzta kitűnő téli C-vitamin forrás? Erősítsd immunrendszered ezekkel a gyors receptekkkel.

A téli időszakban érdemes odafigyelni a megfelelő vitaminpótlásra. A káposzta pedig nagyon hálás alapanyag. Gazdag C-vitaminban, sokáig eláll, és pénztárcakímélő alapanyag. 


Káposztás derelye recept
 

Persze nem a hagyományos házi derelye, hanem egy gyorsított változata, amivel megúszod a tészta gyúrást. smiley

Hozzávalók
2 csomag leveles tészta
1 fej káposzta
1 db tojás
3 ek olaj
só, bors ízlés szerint

1.    Reszeld le a káposztát, majd olajon dinszteld puhára, sózd borsozd.
2.    Közben a két leveles tésztát vágd egyenként 6-8 kockára. 
3.    A kockák közepére tegyél 1-1 evőkanál káposztát, hajtsd háromszögre, a széleket villával nyomkodd le. 
4.    Tojás sárgájával kend meg a tetejét, 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd aranybarnára.

 

A derelye mellé mindig jól jön egy finom mártás. Ehhez a káposztás derelyéhez remekül illik egy kis fokhagymás tejföl egy pár csepp citromlével, de ha valami szuper finomat próbálnál, készíts mellé MAGGI Sajtszósz alapból sajtmártást!



Párolt gyümölcsös káposzta recept
 

Hozzávalók
1 kg lilakáposzta reszelve
2 fej lilahagyma
10 dkg mazsola
3 ek olaj
3 ek cukor
2 tk só
1 tk köménymag
1 narancs leve, héja lereszelve
 

  1. Olajon pirítsd meg a cukrot, öntsd rá a hagymát, és kis lángon párold üvegesre.
  2. Add hozzá a káposztát is, és dinszteld puhára. Ha nincs elég folyadék alatta, nyugodtan önts alá egy kevés vizet. 
  3. Amikor már majdnem kész locsold meg a narancs levével, add hozzá a mazsolát és a fűszereket. Ha elkészült, 10 percig hagyd állni fedő alatt.
     
Fűszeres húsokhoz, vagy grillezett sajt mellé is kiváló köret, de magában egy könnyű vacsorának is jó választás.


Káposzta chips recept
 

Szuper választás, ha egészséges nassolnivalóra vágysz.

Hozzávalók
30 dkg fejes káposzta levelekre bontva
5 ek olívaolaj
1 ek só

  1. A sót keverd össze az olívaolajjal. 
  2. A káposzta leveleket vágd 6-8 cm-es darabokra, mártsd meg őket a sós olívaolajban, majd helyezd őket sütőpapíron tepsibe. 
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 süsd.

 

Ha szereted a káposztát, van még recept a tarsolyunkban! Mindenképp érdemes kipróbálnod céklás-tormás káposzta saláta receptünket, és savanyú káposzta főzelék receptünket is.