2 szuper őszi zöldségkrém

Étkezés
zöldségkrémek
Amit kenhetsz szendvicsre, tálalhatsz köretek mellé vagy akár mártogatósnak is bevethetsz.

Ha pár perc alatt villantanál egy izgalmas finomságot.

Tényleg gyorsan elkészül, akkor is elronthatatlan, ha nem vagy egy konyhatündér. A gyerekek uzsonnásdobozában is milyen jól mutat egy fetás paprikakrémes tortilla tekercs?!

Akkor is szuper választás egy zöldségkrém, ha a Veganuár, azaz a vegán január apropóján kedvet kaptál, hogy csökkents az állati eredetű alapanyagok fogyasztását, és beiktatnál pár vegetáriánus vagy vegán fogást az étrendedbe. 
Szeretnél többet megtudni a vegán január kezdeményezésről vagy a növényi alapú táplálkozás egészségügyi és környezetvédelmi előnyeiről? Kattints a vegán táplálkozásról készült cikksorozatunkra, melyben érdekességeket és hasznos tippeket is találsz.

Mivel pár napig simán elállnak a hűtőben, egyszerre akár többféle zöldségkrémet is elkészíthetsz, így nem kell naponta ezzel foglalkoznod. Ha pedig vendégek jönnek, nassolnivalónak, mártogatósnak is kiváló választás bármelyik.
A zöldségkrémek elkészítése alapvetően hasonló: megsütöd a zöldséget, turmixolod, fűszerezed, krémesíted.

Ha csak egyfélét csinálsz, és épp semmi mást nem sütsz, akkor emiatt nem érdemes bekapcsolni a sütőt és járatni akár 40 percig is. Az apróra vágott zöldségek kevés olajon, serpenyőben hamar átsülnek. Ha viszont amúgy is megy a sütő, vagy egyszerre többféle zöldségkrémet készítenél, az a legegyszerűbb, ha bedobod a sütőbe a zöldségeket, így közben tudsz mást is csinálni.

Sült paprikakrém

Reggelire sült paprikakrém

4

Hozzávalók

  • 3 db kápia paprika (helyettesíthető kaliforniai paprikával is)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2-3 tk olaj a sütéshez
  • 1 tk olívaolaj a krémhez
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá az apró kockákra vágott paprikát.
  2. Kevergetés mellett süsd, amíg a paprika megpuhul, az se baj, ha egy picit „odakap”.
  3. Ha megsült, tedd turmixgépbe, adj hozzá egy evőkanál olívaolajat, majd pürésítsd. Kóstolás után sózd, borsozd, ha szükséges. 

Ha sütőben sütnéd a paprikát, így csináld: A paprikákat egészben tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig süsd, míg a héja pirulni kezd. Amikor kész, vedd ki a sütőből, tedd pár percre egy lezárható edénybe. Mikor kb. 5 perc múlva az edény tetejét leveszed, a csumáját egy mozdulattal húzd ki, a héját is sokkal egyszerűbb lesz lehúzni, szinte egyben lejön a paprika húsáról.

Gyömbéres chilis sütőtökkrém

Gyömbéres chilis sütőtökkrém

4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott és felkockázott sütőtököt Maggi leveskockával ízesített vízben főzd puhára.
  2. Közben a zúzott fokhagymát olajon futtasd meg. Ha ezt a lépést kihagynád, használj MAGGI Fokhagymás fűszerkeveréket!
  3. Amikor a sütőtök puhára főtt, öntsd le róla a főzővizet, add hozzá a fokhagymát (vagy a fűszerkeveréket), a reszelt gyömbért és egy kevés olajat, majd turmixold össze.
  4. Fűszerezd ízlés szerint.

Ha szeretnéd az ételeket változatosan fűszerezni, válaszd a MAGGI fűszerkeverékeket! Fűszerkeverékeink receptúráit úgy alakítottuk ki, hogy azok komplex ízviláguknak köszönhetően igazán különlegessé tegyék az ételeket. Neked pedig nem kell azon gondolkoznod, hogyan variáld az alap fűszereket.

*Nem minősített vegán termék