3 tipp, amivel feldobhatod a leveseket

Mellettem robbant fel a vitaminbomba 1. rész

2 melengető ragu piros paprikával

Ez a két recept a kiváló minőségű magyar pirospaprika aromájától lesz ízletes feltét tésztákhoz vagy főfogás rizzsel.

A magyar konyha egyik alap fűszere, leggyakrabban pörköltekhez és papirkás levesekhez használjuk. Próbáld ki most ezt a két ragut, mely tésztával vagy rizzsel fogyasztva is könnyen beilleszthető a kiegyensúlyozott étrendbe.

 

Zöldséges-tejszínes ragu

Hozzávalók
1 kis fej vöröshagyma felaprítva
2 sárgarépa megpucolva, felkarikázva
20 dkg zöldborsó (lehet mélyhűtött is)
2 szem krumpli megpucolva, felkockázva
4-5 fej csiperkegomba megpucolva, apróra szeletelve
2 ek olaj
1 Maggi Erőleves kocka
1 kis doboz főzőtejszín
1 kk Maggi Ízvarázs Ételízesítő – Piros Magyaros
só, bors ízlés szerint

  1. A zöldségeket (a hagyma kivételével) 1l Maggi Erőleves kockából készült alaplében főzd puhára.
  2. Amíg a zöldségek főnek, az olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd amikor megpirult, a tűzről levéve keverd bele a Maggi piros magyaros ételízesítőt. Add hozzá a főzőtejszínt, és lassú tűzön főzd össze. 
  3. Amikor a zöldségek megfőttek, öntsd le róluk a főzővizet, és keverd el őket a tejszínes szószban

 

Vörösboros sertésragu

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomszósz
40 dkg darált sertéshús
3 ek olaj
1 kk Maggi Ízvarázs Ételízesítő – Piros Magyaros
1 dl vörösbor
2 babérlevél
1 tk majoranna
só, bors ízlés szerint

 

  1. A hagymákat egy serpenyőben forró olajon pirítsd meg, majd add hozzá a darált húst. 
  2. Pirítsd, amíg a hús kifehéredik, majd add hozzá a Maggi Piros Magyaros ételízesítőt, a majorannát és a paradicsomszószt, alaposan keverd el.
  3. Ezután öntsd nyakon a vörösborral, tedd bele a babérlevelet, és főzd 20 percet lassú tűzön. Ha a lé elpárologna a húsról, pótold kevés vízzel. 
  4. Sózd, borsozd ízlés szerint.