Cékla-alma-kéksajt saláta

Étkezés
Cékla-alma-kéksajt saláta
Ha a céklára máris vágtál egy grimaszt, ne add még fel, olvass tovább! Ez ugyanis nem a klasszikus ecetes céklasaláta. Ehhez a salátához sült céklát használtunk. És ez teljesen meg fogja változtatni a cékláról alkotott véleményedet. Ebben a formájában a cékla édeskés és kevésbé „föld ízű”. Puha, zamatos, lágy, remekül kombinálható markánsabb ízű kiegészítőkkel, mint ebben a salátában a kéksajt.
4

Hozzávalók

  • 4 kisebb cékla 
  • 15 dkg kéksajt összemorzsolva 
  • 2 ek napraforgó olaj 
  • 2 ek olívaolaj 
  • 1 ek balzsamecet 
  • 2 db alma kockákra vágva 
  • 1 tk MAGGI Grill Zöldség Fűszerkeverék

Elkészítés

  1. A céklát héjastól alaposan mosd meg, locsolj rá pár csepp napraforgó olajat, csomagold egyesével alufóliába, és 220 fokra előmelegített sütőben süsd, míg megpuhul. Ez kb. 40 perc, de hústűvel ellenőrizheted. 
  2. Mikor megsült a cékla, vedd ki a sütőből, csomagold ki, és várj, míg kihűl annyira, hogy meg tudd pucolni. Ilyenkor a héja könnyedén leválik róla. 
  3. Vágd kb. 1-1,5 cm-es kockákra, sózd, borsozd, öntsd rá az olívaolaj és balzsamecet keverékét, majd keverd hozzá az almát és a morzsolt sajtot is.  
  4. Nagyon jól áll neki a dió is. Ha van otthon, pár szemet törj nagyobb darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd le, majd szórd a salátád tetejére.