Étkezés
Ha a céklát savanyúság formájában nem szívesen eszed, ez a sült verzió tetszeni fog, egészen más a karaktere így.
4
Hozzávalók
- 4 db kisebb cékla
- 15 dkg kéksajt összemorzsolva
- 2 ek napraforgóolaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 2 db alma kockákra vágva
- 1 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A céklát héjastól alaposan mosd meg, locsolj rá pár csepp napraforgó olajat, csomagold egyesével alufóliába, és 220 fokra előmelegített sütőben süsd, míg megpuhul. Ez kb. 30 perc, de hústűvel ellenőrizheted.
- Míg a cékla sül, a csomagoláson leírtak szerint süsd meg a Garden Gourmet Grillezett Falatokat.
- Mikor megsült a cékla, vedd ki a sütőből, csomagold ki, és várj, míg kihűl annyira, hogy meg tudd pucolni. Ilyenkor a héja könnyedén leválik róla.
- Vágd kb. 1-1,5 cm-es kockákra, sózd, borsozd, öntsd rá az olívaolaj és balzsamecet keverékét, majd keverd hozzá az almát és a morzsolt sajtot is.
- Nagyon jól áll neki a dió is. Ha van otthon, pár szemet törj nagyobb darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd le, majd szórd a salátád tetejére.
- Tálald az elkészült Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokkal