Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Te hogyan ünnepeled a Föld napját?

A természet- és környezetvédelem egyik legnagyobb ünnepének adózunk ebben a hónapban, hiszen világszerte április 22-én tartják a Föld Napját és az ehhez kapcsolódó rendezvényeket.

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 2019-es Föld napja, melynek kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése.  

Mit tehetünk mi környezetünk megóvásáért? 

Hidd el, egészen egyszerű cselekedetekkel is jobbá és fenntarthatóbbá változtathatjuk a körülöttünk lévő világot. Elég, ha csak odafigyelünk és minden nap teszünk valami apróságot, tudatosan választunk, vásárolunk, közlekedünk környezetünk fenntarthatósága érdekében, máris tettünk valamit a változásért. 

  • Zöldítsd környezetedet, ültess fát!
  • Ha teheted művelj konyhakertet zöldségekkel, fűszernövényekkel!
  • Komposztálj ha van rá lehetőséged!
  • Gyűjtsd szelektíven a hulladékot!
  • Közlekedj közösen!
  • Próbálj meg minél kevesebb műanyagot vásárolni!
  • Válts környezetbarát szerekre!
  • Félkész, kész termékek helyett egyél friss hazait!


Ez a nap mindannyiunk jövőjéről szól. Országszerte számos program várja az érdeklődőket a Föld napja hetében. Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert rendezésében 2019.április 26. és 28. között 3 napos Föld Fesztiválon vehetnek részt az érdeklődők. Az "állati programok" mellett fűszerfelismerés és méhészeti bemutató is szerepelnek a szórakozási lehetőségek között, de lesz otthoni kisállat tartással kapcsolatos előadás, kézműves foglalkozás és interaktív talajtani bemutató is.

Ha nincs kedvetek szervezett programhoz, csak fogd a családot és kiránduljatok egyet egy közeli kirándulóhelyen. Ismerkedjetek a hazai madárfajokkal, beszélgessetek gyerekeitekkel a környezetvédelem fontosságáról!

 

Tudtad?
A Nestlé szerencsi gyárában készülő NESQUIK All Natural kakaópor új csomagolása az egyik első lépése lesz a folyamatnak, amely a Nestlé termékek műanyag csomagolását újrahasznosítható papírcsomagolással váltja fel.