Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Erre csörög a dió, arra meg a mogyoró

Cukrok, és szerepük

Édes íz kevesebb cukorral

Szerinted lehet ugyanolyan édes ízt elérni kevesebb cukor hozzáadásával, adalékanyagok és alternatív édesítőszerek használata nélkül? 

Bizony, a Nestlé kutatóinak köszönhetően ez már lehetséges!

2018-ban debütált a Nestlé világelső innovációja, a porózus szerkezetű cukor, mely óriási lépést jelent az egészséges életmód szolgálatában.  

A porózus cukorral készült csokoládé a hasonló édességekhez képest 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaz, de ugyanolyan édesnek érezzük, mint a hagyományos terméket. Mindezt a cukor szerkezetének megváltoztatásával érték el a Nestlé kutatói.

 
A korszakalkotó felfedezést, a mikrokristályos szerkezetű cukrot a Nestlé egyik ikonikus csokoládémárkájában, az 1936-ban megjelent Milkybarban alkalmaztuk elsőként, mely az Egyesült Királyság és Írország boltjainak polcain már elérhető a vásárlók számára. A Milkybar Wowsomes azon szülők részére kínál alternatívát, akik alacsonyabb cukortartalmú kiegyensúlyozottabb nassolnivalót szeretnének biztosítani gyermekeiknek.   

A 2016-ban bejelentett tudományos áttörésből a svájci, brit és cseh szakembereink valamivel több, mint egy év alatt formáltak kereskedelmi forgalomban kapható édességet.

Strukturált cukorkristály

A felfedezés lényege abban rejlik, hogy a, könnyített szerkezetű cukor jóval hamarabb olvad el a szánkban, mint a hagyományos kristályszerkezetű,  melynek tömör kristályszemcséi lassan oldódnak. Ennek köszönhetően az új szerkezetű cukorból ugyanakkora mennyiséget édesebbnek érzünk, mint a hagyományos cukorból. Vagyis megfordítva: ugyanolyan édes íz eléréséhez kevesebb cukor felhasználására van szükség. 

Az ezen az elven működő strukturált cukor nem egy mesterséges édesítőszer, hanem csupán módosított szerkezetű cukor, melyet kutatóink kizárólag természetes összetevők – víz, cukor és tejpor - felhasználásával hoztak létre.

A Nestlénél arra törekszünk, hogy továbbra is javítsuk édességeink tápanyagtartalmát és összetételét, hogy azok könnyebben beilleszthetők legyenek egy kiegyensúlyozott étrendbe. Ezért a gyerekeknek kínált további csokoládémárkáinkban, így a Magyarországon forgalmazott termékek esetében is használni kívánjuk az új technológiát a cukortartalom csökkentése érdekében, a nagyszerű íz megtartása mellett.