Télen is fontos a folyadékpótlás

Beszédes csomagolás

A kakaóbab, ahogy mi, a Nestlénél látjuk

Ahhoz, hogy te egy tábla Kit-Kat-et elmajszolj, elég egy marék kakaóbab. De azt tudod, hogy ennél azért sokkal többről van szó? Megmutatjuk, hogy mitől különlegesek a mi csokoládéink, és hogyan teszik szebbé nem csak a fogyasztók, de a termelők életét is.

A Kakaó-terv 

 
A finom csokihoz jó minőségű kakaóbabra van szükség. A Nestlé hisz abban, hogy egy termék akkor jó, ha az alapanyagtól a késztermékig, abból mindenkinek öröme származik. A finom, kiváló minőségű csoki örömet okoz a fogyasztóknak, de emellett fontosnak tartjuk azt is, hogy a nyersanyagot termelő farmerek életét, és a termékeik minőségét is jobbá tegyük. Ezért dolgoztuk ki a Nestlé Kakaó- tervet! 
 
 

  • A Kakaó-terv célja, hogy a farmerek nyereségesen gazdálkodjanak, életminőségük javuljon, és gyermekeik oktatásban részesüljenek. 
  • A Kakaó-terv már működik Elefántcsontparton, és a világ egyik legjobb minőségű kakaóját előállító Ecuadorban és Venezuelában. 
  • Tréningeket tartunk a farmereknek annak érdekében, hogy hatékonyan tudjanak gazdálkodni, és jó minőségű alapanyagot tudjanak termelni. 
  • Egy újfajta eszközt is kifejlesztettünk a Stanford University-vel, mely egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a kakaó feldolgozását. 
  • Fontos küldetésünk a gyerekmunka megakadályozása, és a gyerekek oktatásának elősegítése.  
  • 4 év alatt 40 iskolát építettünk, hogy a kakaófarmokon gazdálkodó családok gyerekei megfelelő oktatásban részesülhessenek. 

 
Mi az a „kakaó óvoda”? 


Ahhoz, hogy jó minőségű csokit tudjunk előállítani, fontos a kakaó minősége, és a kakaóültetvény hozama is. Ezért a Nestlé 2012 óta minden évben egymillió, magas terméshozamú kakaócserjét biztosít az elefántcsontparti gazdáknak.  
 

  • Ezeket a cserjéket gondosan nevelik a „kakaó óvodában” 
  • A fejlett növényeket egy évben akár hatszor is lehet szüretelni.

 
 
Mi történik a kakaóval? 

 

  • Az érett termést egy speciális eszközzel felvágják, a kakaóbabot kiszedik belőle. 
  • Banánlevelekre téve 5 napig fermentálják a kakaóbabot, ekkor szerzi meg különleges aromáját. 
  • Ezután napon kiszárítják a zamatos kakaószemeket, majd gondos minőségellenőrzést követően óriási zsákokban a raktárba kerül. 
  • Innen szállítják a feldolgozóüzemekbe.