Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szülői minta és kitartás a gyerekek táplálkozási szokásainak kialakításában

Egészséges táplálkozás kamaszkorban?

5 tipp gyerekes nagybevásárláshoz

Gyorsan összeszedtük mit tegyél, vagy ne tegyél, ha a gyerekekkel mész egy hosszabb vásárlásra. Drukkolunk, hogy élvezetes legyen a közös program!

  1. Menj minél korábban, és ha lehetséges ne alvásidőben! Ha nem fáradtak a gyerekek, akkor sokkal jobban bírják az üzletekben a nyüzsgést, tovább elnézelődnek.
  2. Öltöztesd fel őket rétegesen, ha melegük lesz menet közben, az az egész programot elszúrhatja. Már a belépés után vegyél le egy réteget, sapkát, sálat. Ha bevásárlókocsis a hely, ott elférnek ezek is, de készülhetsz nagyobb táskával, hátizsákkal, hogy ne a kezedben kelljen szorongatni őket.
  3. Vigyél innivalót mindenkinek, a bevásárlóközpontokban, üzletekben általában száraz a levegő, így hamar meg fogtok szomjazni. Te is!
  4. Egyetek mielőtt elindultok, éhesen nagyon veszélyes vásárolni. Először is mindent meg akarsz majd venni, másodszor sokkal hamarabb elfogy így a türelmed.
  5. Ha elfogyott a cérna, fejezzétek be a vásárlást. Inkább hagyd ott az utolsó két tételt a listádról, de ne forduljon veszekedésbe, hisztibe a program! Így legközelebb is szívesebben mentek majd együtt vásárolni.
Vásárlásnál nézzétek meg a termékeket alaposan. A Nestlé termékek csomagolásain is megtalálhatók azon tápanyag összetételi és adagolási információk valamint étkezési javaslatok, amelyek segítik vásárlóinkat a tudatos döntések meghozatalában.
A kötelező előírásokon túlmenően pedig a legtöbb termékünk csomagolásán feltüntetjük az egy adagra vetített tápanyagtartalmat is, ami segítséget nyújthat a kiegyensúlyozott étrend megtervezésénél.