Ezeket csomagold a suliba - nassolnivalók

Étkezés
egészséges nassolnivalók
A desszert vagy nassolnivaló a suliban is jól jöhet, főleg, ha egy hosszú, fárasztó nap áll a gyerekek előtt. Ilyenkor ezek a házi készítésű finomságok aranyat érnek.

Szeretnéd, hogy a szendvicsen és a gyümölcsön kívül más rágcsálnivaló vagy édes finomság is kerüljön az uzsonnás dobozba, de az is fontos, hogy mindez házi készítésű legyen? Sőt az is szempont, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásba is passzoljon a menü? Egyszerűen elkészíthető recepteinkkel minden pontot kipipálhatsz, és ami pláne fontos, a gyerekeknél is sikert fognak aratni!

Almachips

almachips
Házi chips-et gyümölcsből és zöldségekből is készíthetsz, a gyümölcs chips-hez kitűnő alapanyag az alma.
2

Hozzávalók

  • 3 alma
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Az almákat mosd meg, és vékonyan szeleteld fel őket. Próbáld meg uborka szeletelővel, így vékonyabb lesz, és precízebb munkát tudsz végezni, mintha késsel csinálnád.
  2. A magokat távolítsd el, a szeleteket locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  3. Fektesd őket sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, és 110 fokra előmelegített sütőben süsd 50 percig az egyik, majd 50 percig a mások oldalukat.
  4. Miután letelt az idő, a sütőt kapcsold ki, de az almát hagyd benn, így még ropogósabb lesz.

Natúran is szuper finom, de jót tesz neki, ha sütés előtt meghinted fahéjjal. Ha édesíteni szeretnéd, kevés mézet is csorgathatsz rá, de az édesítéssel bánj óvatosan!
Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben tárold, így akár egy-két hétig is friss marad.

Kakaós-banános zabkása

Kakaós-banános zabkása
Ez a finomság tejjel készítve tökéletes választás, ha villámgyorsan elkészíthető, teljes értékű reggelit szeretnél adni a gyerekeknek.
1

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A NESQUIK zabkását keverd össze a növényi itallal, mikróban melegítsd 2 percig.

  2. Miután elkészült keverd bele a villával vagy turmixgéppel pépesített banánt. A banánpüré amellett, hogy hozzájárul a gyerekek gyümölcsfogyasztásához, biztosítja, hogy a zabkása krémes maradjon akkor is, ha csak pár óra múlva eszik meg.  

  3. Várd meg, míg kihűl, majd tedd egy jól zárható edénybe, és már mehet is az uzsonnás táskába.   

Miért szuper választás a NESQUIK zabkása? 100% természetes összetevőkből, teljes kiőrlésű gabonával készült, így a gyerekek kedvenc kakaójának íze egy olyan finomságban köszönön vissza, ami rost- és teljes értékű gabonaforrás, és az egészséges étrend és kiegyensúlyozott reggeli része lehet. Tejjel készítve, növelheted a gyerekek kalcium bevitelét. Ne hagyd ki a friss gyümölcsöt sem!

Házi készítésű müzliszelet

Gabonapehely szeletekből igen széles a választék a boltok polcain. A Nestlé gabonapehely szeleteiben ráadásul a teljes értékű gabona az első számú összetevő, ami mindenképp fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából, emellett pedig különböző vitaminokkal és kalciummal is dúsítjuk őket.  

Előfordulhat azonban, hogy inkább házilag készítenéd el a müzli szeleteket. Ez a megoldás azért jó, mert egyrészt tényleg szabadon variálhatjátok az összetevőket, másrészt már az elkészítésébe is bevonhatod a gyerekeket! Miközben készül a sok finomság, beszélgessetek arról, hogy melyik alapanyag miért kerül a szeletekbe, miért fontos a gyümölcs, rostok, olajos magvak fogyasztása az egészséges táplálkozásban.

Gluténmentes kókuszos gabonapehely szelet

műzliszelet
A teljes értékű gabona mindenképp fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából.

Hozzávalók

  • 2 tk olaj
  • 2-3 ek méz
  • 1 tojás
  • 3 marék Nestlé Corn Flakes CHOCO gabonapehely összezúzva
  • 4-5 ek rusztikusra tört dió vagy mandula
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 125 g gluténmentes zabpehely
  • 1 kis marék aszalt gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés

  1. A zabpehely kivételével minden hozzávalót keverj össze, majd fokozatosan kezdd el hozzáadni a zabpelyhet is. Közben ellenőrizd massza sűrűségét. Amikor már sűrű állagú, ne adj hozzá több zabpelyhet.
  2. Kézzel alaposan gyúrd össze, a kész masszából pedig formázz müzliszeleteket, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára. Sütés közben figyeld rendszeresen, nehogy odakapjon.

Az összetevőkön ízlés szerint változtathattok, jöhet bele mindenféle olajos mag, a tojást helyettesíthetitek akár egy zúzott banánnal, almapürével is. Ha nem fontos, hogy a gabonapehely szelet gluténmentes legyen, használhattok „hagyományos”, nem gluténmentes zabpelyhet, és kipróbálhatjátok CHOCAPIC gabonapehelyből is!