Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Egyszerű húsvéti dekorációk gyerekekkel

Játékokkal az egészségesebb gyermekekért

Újévi fogadalmak a konyhában

Rend a lelke mindennek! Rendszerezési tippjeinkkel gyerekjáték lesz!

Hiába szerepel az újévi fogadalmaid között az egészségesebb életmód, vagy a rendszeres, kiegyensúlyozott táplálkozás, ha nem biztosítod hozzá a megfelelő körülményeket! Kezdd az újévet egy kiadós rendrakással.


Lehet, hogy furán hangzik, de ahhoz, hogy igazán jól érezd magad a bőrödben, fontos, hogy rend vegyen körül, és olyan dolgok, amik örömet okoznak. A konyhában is. Ezt nem csak mi mondjuk, de a rendrakás és rendszerezés nemzetközi guruja, Marie Kondo is. A KonMari módszeren felbuzdulva összeszedtük, hogyan lehet még a legkisebb konyhában is rendet rakni, és meg is tartani azt. 

Hidd el, így sokkal könnyebb lesz az újévi fogadalmak betartása, és a betervezett életmódváltás is smiley

 

  1. Ahhoz, hogy rendet tudj rakni, egyben kell látnod a rendszerezni valókat. Szóval első lépésként pakolj ki mindent látható helyre, vagyis csinálj egy jó nagy kupit surprise
  2. Ezután jöhet a válogatás! A kipakolt tárgyakat, élelmiszereket csoportosítsd egy helyre, kategóriák szerint. Rögtön csinálhatsz egy selejtezni való kategóriát is. Ide azokat tedd, amikre nincs szükséged, nem okoznak örömet, vagy már lejárt a szavatosságuk. Meg fogsz lepődni, mennyi mindentől meg fogsz így szabadulni!
  3. Használj dobozokat, rendszerezőket! Sokkal jobban tárolható, zárható, és egyszerűbben használható, ha egyes termékeket nem saját csomagolásukban teszel el. Ilyen például a liszt, cukor, tészták, zabpehely, magok, fűszerek. 
  4. Emellett fiókokon belül is használhatsz rendszerezőkel, melyek segítenek, hogy az apróbb eszközök ne kallódjanak el.
  5. Fiókok. Az a tapasztalat, hogy a fiókok tartalmát (ha az jól van rendszerezve) sokkal könnyebb átlátni, mint a nyíló ajtós szekrényekét. Új konyha tervezésénél, vagy átalakításnál ezzel érdemes számolni. Addig is segít a helyzeten, ha kisebb kosarakat, dobozokat használsz a rendszerezésnél.
  6. Tarts rendet a hűtőben, mélyhűtőben is. Ha a te mélyhűtőd is tele van, mégis gondban vagy, hogy miből főzz, az azt jelenti, hogy nem jó a tárolási módszered, és a) vagy rengeteg fölösleges kaját tárolsz, vagy b) rosszul pakolsz, és nem látod át a fagyasztó tartalmát. Itt is igaz, hogy az egyen tasakok, dobozok használata, és megfelelő címkézése segít a rendszerezésben.