Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Három tavaszi gyümölcsturmix

Reggeli tippek kényelmes reggelekre

Tuti tippek déligyümölcsökhöz

Megőrülsz attól, hogy a citrom szanaszét spriccel, vagy utálod megpucolni a kivit? Ha megnézed tippjeinket, ez már mind csak a múlt lesz…

Még a legtapasztaltabb háziasszonyok is folyamatosan tanulnak. Főleg, ha ilyen elképesztően egyszerű trükkökről van szó.

Így pucold meg a gránátalmát

Ez a legtöbb emberen kifog. Spriccel jobbra-balra, miközben egyesével szeded ki a magokat, és nem érted, mi lehet a probléma?Valószínűleg az, hogy nem jó a módszered. A gránátalmát legegyszerűbben úgy tudod megpucolni, ha:

  1. Először "megskalpolod", azaz a tetején a héját éles késsel körbevágod, majd leszeded a héjat.
  2. Így már látni fogod, hogy a gyümölcs belsejét hol osztja szét a fehér hártya. Ahol a hártya a héjjal találkozik, vágd be hosszában a héjat.
  3. Most már könnyedén cikkekre tudod bontani a gránátalmát, és egyszerúen le tudod húzni a hártyát.
  4. Nem marad más hátra, mit a magok kimorzsolása. 

Így kerülheted el, hogy spricceljen a citrom

Mindjárt te is a fejedhez csapsz, hogy ez eddig nem jutott eszedbe? Nem is kell hozzá más, csupán annyi, hogy miután félbe vágtad a citromot, éles késsel vagy fogpiszkálóval szúrkáld meg. Így a szárazabb citromból is könnyebben kinyered a levet, ráadásul nem is spriccel majd. 

Így pucold meg a kivit legegyszerűbben

Általában két iskola létezik. Van aki félbe vágja és kikanalazza, míg mások megpucolják, mint a krumplit és felszeletelik. De ez a megoldás igazán ötletes és roppant egyszerű.
Vágd félbe a kivit, mélyeszd bele a kézimixer lapátját, majd fordíts rajta egyet, és máris 4 darabban távozik a kivi belseje.

 

Nestlé tippünk
És ha már ilyen ügyesen meg tudod pucolni a kivit és a gránátalmát, adj hozzá natúr joghurtot és egy adag gluténmentes Nestlé Corn Flakes-t, önts magadnak egy pohár folyadékot, és kész is a szuper reggeli!