Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Nyári finomságok kávérajongóknak

Villámgyors jeges kávé ötletek

Te hogyan kéred a kávét?

Rövid, hosszú, tejes vagy habos? Te hogy szereted? És azt tudod, hogy más nemzetek, hogy isszák? Kávéfogyasztási érdekességek a nagyvilágból.

Amerikai kávé

Te is biztos láttál már amerikai filmet, ahol egy reggelihez akár egy kancsó kávé is elfogy. Ez az amerikai módi. Híg, hosszú kávé, jellemzően ízesítés nélkül, mely filteren keresztül, csepegtetetéssel készül. Nem véletlen, hogy az óriás poharakban elvitt kávé divatja is innen ered.

 

Francia tejeskávé

A franciák egyik nagy kedvence a Café au Lait, amit mi egyszerűen tejeskávénak, vagy latte-nak hívunk. Kávé forró, de nem gőzölt tejjel felöntve, amit előszeretettel fogyasztanak a reggeli croissant mellé.

 

Török kávé

 Az egyik legrégibb és legkülönlegesebb kávékészítési módszer, amit mindenképp ki kell egyszer próbálni. A kávészemeket többszöri darálással púder finomságúra őrlik, majd cukorral és vízzel felforralják. Zaccal együtt öntik a pohárba, mely súlyánál fogva a pohár alján marad.

 

A híres olasz kávé

Az olaszok méltán büszkék kiváló kávéjukra, már-már nemzeti kincsként tekintenek rá. Bár rengeteg elkészítési módja ismert, a két leghíresebb a nagyon rövid és erős ristretto, és tejhabbal készített cappuccino. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy míg más népek előszeretettel isznak cappuccinot a nap bármely szakában, ez az olaszoknál kifejezetten reggeli ital.

 

Nestlé tippünk
A Nescafé Dolce Gusto kávé kapszulái között megtalálhatod a saját igényeidnek megfelelő aromát és intenzitást. Kedvedre válogathatsz a rövid és hosszú kávék, a csokis és tejes italok között egyaránt. Próbáld ki a Dolce Gusto Espresso HONDURAS kávénkat, amely organikus, 100% arabica kávéból készült különlegesség.