Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így lesz az otthoni fociedzés szórakoztató és eredményes

Tornaóra otthon

Tanítsd meg biciklizni!

Ha már kinőttek a gyerekülésből a srácok, nehéz hosszabb kerékpártúrákra menni velük. Egészen addig, míg önállóan meg nem tanulnak biciklizni!

Minden kisgyerek életében eljön az a pillanat, amikor már két keréken szeretne gurulni. Valamikor 4 és 7 éves koruk körül érdemes próbálkozni az önálló kerekezéssel. Nagyon egyéni, hogy ki, mikor érzi magát elég bátornak ehhez.


A technika
 

Ha van egy olyan kb. 100 méteres egyenes, sima útszakasz, ahol nem jár sok kocsi, akkor már csak a klasszikus partvisnyélre van szükség. Ezt kell a vázhoz erősíteni jó alaposan (pl. kábelkötözővel) az ülés mögött.

Hogy miért még mindig ez a bevált módszer? Így nem zavarod a gyereket, miközben keresi az egyensúlyát, ő irányíthatja a biciklit, te csak a biztonsági felszerelés vagy. Már az elején el tudod így engedni rövid időre, és futhatsz mögötte. Ha pedig megtalálta az egyensúlyt, hagyd egyedül menni, fordulni – egy két eldőlés ilyenkor még belefér. Bátorítsd, hogy próbálja meg újra és újra megtenni ezt a szakaszt egyedül!


Biztonságos kerékpározás
 

A technika elsajátítása mellett nagyon fontos, hogy megtanítsd neki a biciklis közlekedés szabályait. Vegyél neki is lámpát, a ruhájára fényvisszaverőt, hiszen ha hosszabb útra indultok együtt, fontos, hogy ő is jól látható legyen.

 

Hogyan válassz kerékpárt?
•   Ültesd a gyereket a kerékpárra, miközben a kezével a kormányt fogja. A talppárnáknak el kell érniük a földet.
•   Kérd meg, hogy álljon a felsőcső fölé a bicikli közepénél. Mindkét talpának teljesen le kell érnie a földre, a lágyéka pedig     legyen a rúd felett legalább 2,5 centivel.
•    Az idősebb gyerekeknek könnyedén meg kell tudniuk ragadni és eléggé megszorítani a kézifékeket.
•    Nem szabad olyan kerékpárt venni, ami túl nagy, azzal az indokkal, hogy majd belenő.

 

Nestlé tippünk
Itt a remek lehetőség, hogy szert tegyél szuper sportos ajándékokra! Vásárolj a 2017. május 11. - június 30 között a SPAR és INTERSPAR áruházakban a promócióban részt vevő Nestlé termékekből egyidejűleg, minimum 500 Ft értékben, töltsd fel a blokkod AP kódját, TRSZ számát és a vásárlás pontos időpontját a www.nyerjanestlevel.hu oldalon és nyerd meg a fődíjat, egy 4db-os családi kerékpár szettet, vagy egyéb sportos nyereményeket!