Szuper program Valentin napra is

Olyan programot ajánlunk, ami inkább izgalmas, mint romantikus, és remek csapatépítő. Kettesben is élvezetes, és barátokkal is imádni fogjátok. Nem csak Valentin napra! 

Hallottál már a szabaduló szobákról? Valószínűleg igen, mert már egy ideje tart a szabaduló őrület. És sokaknak annyira bejött, hogy még mindig nyílnak új helyek, új „pályák”. Ha még nem próbáltad, itt az ideje!

Tulajdonképp a szabadulószoba nem kifejezetten Valentin napi program, de ha izgalomra vágysz a romantikus vacsi előtt, vagy nem szeretnéd túltolni a Valentin napi őrületet, esetleg élményt ajándékoznál, akkor remek választás.  
Amúgy pedig bármikor évközben is szuper program kettesben vagy barátokkal. 


A szabadulós játék Bementek egy szobába, ahonnan csak bizonyos küldetés teljesítése esetén juthattok ki. Ráadásul a feladat elvégzésére meghatározott idő (általában 1 óra) áll a rendelkezésetekre. Ahhoz, hogy a küldetést teljesítsétek, számos részfeladatot kell megoldanotok. Ez igényelhet szellemi, de bizonyos esetekben testi ügyességet is. A játék nagyon szórakoztató és izgalmas, inkább józan paraszti ész, logika és leleményesség szükséges hozzá, mint kiterjedt műveltség. Vannak logikai feladatokat tartalmazó szobák és van, ahol inkább kalandokon keresztül juthattok el a kulcs megszerzéséhez. 
 

A játékmester felügyeli a játékot. A játék előtt elmondja a játékszabályokat, mire érdemes figyelni, mik a fontos lépések a szabadulás során. Játék közben ő nincs veletek a szobában, hanem kívülről figyel, segít, ha elakadtok, vagy segítséget kértek.
 


Mi alapján válassz szabaduló szobát?


A helyszínek különböznek a feladatokban, tematikában, a helyszín kialakításában (romkocsma vagy high-tech berendezés), és abban, hogy kiknek szánják a játékot.
 

A küldetések nagyon változatosak. Van, ahol bombát kell hatástalanítani, egy bankszámlához hozzájutni vagy börtönből kijutni különböző fejtörők megfejtésével. Itt szobáról szobára haladva kell megtalálni az útvonalat a kijutáshoz.
 


Szabadulószoba gyerekeknek
 

Sokan azt gondolják, hogy ez a játék csak felnőtteknek szól. Szerencsére vannak olyan helyek, amik kifejezetten olyan játékokat fejlesztettek ki, amiben a gyerekek is részt tudnak venni. Az ilyen szobák nem ijesztgetősek, és a feladatok sem bonyolultak. Így az egész család együtt szórakozhat, ráadásul mivel ez igazi csapatmunka, közös kihívás, nagyon jól fejleszti a gyerekek együttműködési és kommunikációs képességét.


Szóval, mi lesz a Valentin napi program? smiley