Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kiegészítők, amivel hatékonyabb lehet az otthoni edzés 2.

Kiegészítők, amivel hatékonyabb lehet az otthoni edzés

Szuper hasizom erősítő gyakorlatok

Szeretnéd, ha a lenge ruhák alatt már nyoma sem lenne a téli energiaraktárnak? A bikiniszezonra már mindenképp formába hoznád magad? Itt van pár feladat, ami segíthet.

Mutatunk párat a leghatásosabb hasizom fejlesztő gyakorlatokból, amik segíthetnek a haskörnyék formázásában, azt azonban ne feledd, hogy az egészséges életmódhoz, és a jó kondihoz a rendszeres sport mellett szükség van a mértékletes, kiegyensúlyozott táplálkozásra is.
Fenti képgalériánkban képekkel is illusztráltuk a gyakorlatokat a könnyebb megvalósítás érdekében wink
 

És még valami! 
Azért mert ma megcsinálsz 10 felülést, és salátát ebédelsz, még nem lesz holnapra kockahasad. Ahhoz, hogy eredményeket érj el, rendszerességre, kitartásra és türelemre van szükség.

 

Felülés

Alapgyakorlatként a felülés vagy úgynevezett „hasprés” gyakorlatot végezd el! Ha teheted, akaszd be lábadat egy rögzített tárgyba, és hajlított térdekkel dolgozz! Fontos, hogy gyakorlat közben csípőd és derekad szorítsd a földhöz. Ne lendületből, izomból dolgozz!
Ha felülés során elfordítod a törzsedet, akkor növelheted a gyakorlat hatásfokát, és a ferde hasizmokat is jobban bekapcsolod a mozgásba. 

 
Lebegőülés

A felüléshez hasonló feladat a lebegőülés, mely során nem csak a felsőtest hanem a lábak is felemelkednek a talajról. Variálhatod a gyakorlatot úgy, hogy bicikliző mozgást végzel lebegő ülés helyzetben. 

A hasprés és lebegőülés gyakorlatok ismétlés száma függ az erőnléttől. Kezdők eleinte végezzenek minden gyakorlatból 3 sorozatot, sorozatonként 15-15 ismétlést. Növeld az ismétlés számot, ha úgy érzed, már nem dolgoztat meg eléggé!

 

Planking, azaz deszkapóz


A planking az a gyakorlat, amit aztán tényleg bárhol, bármikor elvégezhetsz, és nem is időigényes. Tényleg nagyon hatékony, de nagyon fontos a helyes testtartás. Kezdők 30 másodpercnél tovább nem nagyon fogják bírni az elején, de rendszeres gyakorlással ez akár 4-5 percre is fejleszthető. Olvasd el korábbi cikkünket a planking előnyeiről, és helyes kivitelezéséről.  
 

Gyertya

Ha úgynevezett „gyertyában” helyezkedsz el és csípőd a földön támaszkodik, annak talajról való felemelésével szintén a hasizmokat dolgoztathatod meg. 

 

Labda

Hanyatt fekve szoríts egy gumilabdát a bokáid közé, és emeld a lábaidat kb. 10 cm-re a földtől. Tartsd így, amíg bírod, majd ereszd a földre. Figyelj, hogy a gyakorlat közben ne homoríts, a derekad szorítsd a földhöz! Segít a gyakorlat helyes végzésében, ha kézfejedet a feneked alá teszed úgy, hogy a tenyered lefelé néz, és így szorítod a derekad a talajhoz.
 

Mindig lassan végezd el a mozgást, így folyamatos lehet az izmok feszülése, és nagyobb a gyakorlatok hatásfoka. 

Nestlé tippünk
Soha ne kezdj el edzeni éhesen! Az edzésre fel kell készülni minden tekintetben, így az étkezés és folyadékfogyasztás tekintetében is. Az éhesen végzett edzés csak a tréning hatásfokát gyengíti, „plusz zsírégetést” nem eredményez! Sportolás előtt 30-40 perccel kapj be egy Nestlé Fitness müzliszeletet, ami energiát ad a mozgáshoz, ráadásul teljes értékű zab hozzáadásával készül.