Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezeket a magyarországi síterepeket próbáljátok ki!

Mozgasd meg a családot velünk!

Síelj itthon!

Síelés Magyarországon? A válasz határozott igen. Dobogókő, Eplény, Mátraszentistván és Bánkút - körkép néhány sítereppel, amiket egy-két órás autózással megközelíthettek.

Síelés Dobogókőn

Magyarország legrégebbi sípályája Dobogókőn, a Pilis hegységben található, 1923 óta működik. Két pálya van itt, egy rövidebb, 860 méteres, és egy hosszabb, 1260 méteres. Kezdőknek a pálya felső szakasza nem feltétlenül ajánlott, mert a lejtő fölső 100 métere nagyon meredek. A pálya alsóbb szakaszai azonban a kevésbé gyakorlottaknak is megfelelőek, akár oktatáshoz is kiváló a lankás terep. Egy tányéros felvonó üzemel, ahol félúton kiszállhat a könnyebb pályaszakaszhoz, aki szeretne.
Melegedő, vendégház, síkölcsönzés és egyeztetés után síoktatás is elérhető, érdemes érdeklődni a Dobogókő Sícentrum oldalán.

Az eplényi síparadicsom

Az utóbbi évek fejlesztései és a korábbi jó adottságok teszik Eplényt a legtágasabb és legfelszereltebb hazai sítereppé. Magyarország leghosszabb sípályája is Eplényben található. 1900 méter hosszú, igazi kék pálya, vagyis kezdőknek, tanulóknak, családoknak is ideális. Van ezen kívül további tizennégy pálya, több tanulásra alkalmas lejtő, de itt található a legmeredekebb, piros pálya is az országban. Nyolc felvonó üzemel, közöttük egy 4 üléses és a leghosszabb 2 üléses. Hóágyúk biztosítják, hogy a lehető leghosszabb legyen az idény. Akár több napos családi síeléshez is kitűnő az eplényi Síaréna.

Alpesi sízés Mátraszentistvánon

A Mátrában is van több síterepünk. Mátraszentistvánon a pályák kialakításánál és az elmúlt évek fejlesztései során nagyon figyeltek a panorámát kiegészítő praktikus és hangulatos elemekre, ilyen a melegedő rönkház és a kis tó. Mátraháza mellett működő lesiklópályát néhány éve felújították, kiszélesítették. A terepen 10 sílift üzemel, a négyüléses panoráma felvonó mellett több tányéros és csákányos felvonó segíti, hogy az egész pályát könnyen bejárhasd. A gyerekeket, kezdőket pedig nekik kialakított varázsszőnyeg és az oktatópályán síkaruszel várja. A pályák teljes hossza a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 4 kilométerre nőtt és szépen gondozott. Az országban ez az egyetlen alpesi típusú síközpont, a Mátra csúcsa ugyanis többi hegységünktől eltérően fenyvesekkel borított. A kezdőktől a haladókig mindenki találhat itt megfelelő lesiklóterepet. 

Bánkút - a legnagyobb sícentrum

3 kilométer sípálya, 7 felvonó, nem ritkán decembertől márciusig tartó, síelésre alkalmas hóhelyzet és gondozott pályák. Ez Bánkút, a Bükk-hegység és egyben az ország egyik kiemelkedő sícentruma. Lesiklópályák, 2 tanulópálya és elkülönített szánkópálya vár itt rátok. Hétköznapokon 1-2, hétvégeken hóhelyzettől függően minden felvonó üzemel. Kék, piros és fekete pályák is elérhetőek, vagyis kezdők és haladók is egyaránt megtalálják a számukra megfelelő terepet a Bánkúti Sícentrumban.

Nestlé tippünk
A téli sportok szerelmesei már megtapasztalták, hogy milyen jól esik kicsit átfázva, elfáradva megpihenni egy síterepen a pihenőházban. Ha nem akarsz megállni, vagy gyerekekkel síelsz, és tudod, hogy el fog fogyni az energia menet közben, akkor neked a NESTLÉ FITNESS gabonapehely-szeleteinket, a gyerekeknek pedig sokféle gabonapehely-szeletünk közül most a CHOCAPIC szeletet ajánljuk. És persze a folyadékpótlásról se feledkezz el! A NESQUIK dobozos kakaóital remek választás smiley