Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kezdd az újévet fitten

Így végezd helyesen az alapgyakorlatokat!

Rendszeres mozgás élettani hatásai

Ha már életed része a rendszeres testmozgás, akkor is jó tudni, milyen egészséges ez a rutin. Ha pedig néha nem vagy elég motivált a sportoláshoz, akkor olvasd el cikkünket kedvcsinálónak!

Amellett, hogy kiegyensúlyozottabb leszel, ragyogóbb lesz a bőröd, rugalmasabb a járásod, íme pár további  érv, hogy ne hanyagold el a mozgást!


Tartsd meg a lendületet


Ha rendszeresen mozogsz, javul az állóképességed, ami együtt jár a tüdőkapacitás növekedésével (nem kell lihegve megállni majd a harmadik lépcsőfordulónál). A szíved teljesítőképessége is nő, hosszú távon pedig az aktív életmód segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

 

Maradj fitt


A napi rutinba illesztett sport, akár a rendszeres séta is nagyon sokat jelent az ideális testsúly megtartásában. Az elhízás elkerülésével sok krónikus betegség kockázata csökken, például a 2. típusú cukorbetegségé.


Ne feledkezz meg a csontjaidról


Az erősödő izmok mellett a gravitáció ellen ható sportok, például a futás, az ugrálással járó mozgásformák, a súlyokkal végrehajtott edzés segítenek a csonttömeg megtartásában, megfelelő kalcium bevitel mellett ezekkel a sportokkal megelőzhető vagy mérsékelhető a csontritkulás.
 

Csak vidáman!


A rendszeres sporttal nemcsak az egészségedért teszel sokat, hanem a jó hangulatot is garantálja. A sportoláskor felszabaduló hormonok a kellemes hangulat mellett, segítenek csökkenteni a stressz negatív hatásait. Egész egyszerűen rendszeres sportolás mellett jobban fogod bírni a gyűrődést.