Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kezdd az újévet fitten

Így végezd helyesen az alapgyakorlatokat!

Még többet a rendszeres mozgás előnyeiről

A rendszeres mozgás nemcsak a tested és a lelked, hanem a szellemi képességeidet is karban tartja. Ha még nem győztünk meg a testmozgás hasznosságáról, olvasd el cikkünk második részét!

Cikkünk első részében összeszedtünk több olyan hasznos hatást, ami miatt jó aktív, sportos életet élni. A fittség, a jó állóképesség, az ideális testsúly megtartása mellett azonban szellemi frissességedért is érdemes rendszeresen mozogni.


Koncentrálj!


A heti két-három alkalommal fél órán át végzett intenzív testmozgás segít, hogy könnyebben koncentrálj. Sőt, az évek múlását is kevésbé fogod érezni a szellemi képességeiden, ha a rendszeres sportolás a mindennapjaid része.
 

Mozogj a szép álmokért


Az aktív élet sokat segít abban, hogy pihentető legyen az éjszakai alvás. Ha jól alszol, akkor másnap is sokkal hatékonyabb és energikusabb leszel. Hosszú távon a jó alvás segít megőrizni az egészségedet. Arra figyelj, hogy elalvás előtt egy-két órával már ne pörgesd fel magad intenzív testedzéssel!


Sikerélmények lépésenként


A sportban elért sikerek segítenek építeni az önbizalmat. Nemcsak azokra vonatkozik ez, akik telerakják a fiókjukat érmekkel, hanem bárkire, aki a rendszeres testmozgás kapcsán látja a fejlődést az állóképességén, az izomerején, a hajlékonyságán. Már az, hogy kitartóan űzöl bármilyen mozgásformát elégedettséggel fog eltölteni.


Hosszú távú előnyök


A hosszú és egészséges élethez is nagy segítséget nyújt a rendszeres mozgás. Azok, akik a kor előrehaladtával is aktívak maradnak, könnyebben őrzik meg szellemi képességeiket. Ha már fiatalon beépíted a napi rutinba a sportolást, könnyebben maradsz aktív az évek múlásával. Viszont az is igaz, hogy soha nem késő belevágni. Már egy kiadós sétával is sokat tettél az egészségedért, a jó közérzetért!

 

Nestlé tippünk
A Nestlé Fitness szeletekkel feltöltheted az energiaraktáraidat edzés előtt és edzés után. Kattints ide, ha további információt szeretnél gabonapelyheink és Nestlé Fitness szeleteink alapanyagairól.

 

Forrás:
bmj.com/content/322/7289/763.full
cdc.gov/headsup/basics/return_to_sports.html
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26924420