Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Hozd magad formába!

Még 3 hasizomgyakorlat

Ha már unnád az eddigieket, esetleg szintet lépnél. Szuper hatékony gyakorlatok, amiket otthon vagy akár a nyaraláson is végezhetsz.

Szeretnél lapos hasat? De legalábbis izmosat? A jó hír, hogy ez otthoni edzéssel is menni fog. Ha rászánsz ezekre a hasizom erősítő gyakorlatokra heti 3-szor 15 percet, a hatás nem marad el. Azt azonban ne feledd, hogy az egészséges életmódhoz a rendszeres sport mellett kiemelkedően fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás is. 

Ja, és még valami! Mint minden más gyakorlatnál, ezeknél is nagyon fontos a helyes kivitelezés. Ezen nem csak az eredményesség múlik, de a helyes kivitelezéssel tudod megóvni a testedet az esetleges sérülésektől is.


1.    Ülj le a földre, hátul támaszkodj meg a karoddal. A lábaidat, térdben behajlítva húzd fel a melled felé, majd enged vissza úgy, hogy ne tedd le őket a földre, hanem kb.5 centivel a föld fölött maradjanak nyújtva. Csinálj ebből a gyakorlatból 3*20-at.

Ha nehezíteni szeretnél, végezd a gyakorlatot úgy, hogy közben nem támaszkodsz a kezeddel, hanem a karjaidat felfelé kinyújtva tartod

 

2.    Feküdj hanyatt, karjaidat tarts magad mellett kinyújtva úgy, hogy a tenyered a föld felé fordítva a feneked alatt van. A derekadat szoríts a földhöz. Lábaidat egyszerre emeld fel úgy, hogy a törzsedre merőlegesen álljanak, és a fenekeddel emelkedj el egy kicsit a földtől (mintha gyertya állásba szeretnél helyezkedni). Engedd vissza a lábaidat úgy, hogy ne érjenek le a földre, hanem kb.5 centivel a föld fölött maradjanak nyújtva. Csinálj ebből a gyakorlatból 3*20-at.

3.    Helyezkedj deszkapózba. A helyes kivitelezéshez korábbi cikkünkben találsz részletes leírást. Nyújtsd ki egyenesen előre a jobb kezed, és ezzel együtt emeld fel a földről a bal lábad.
Addig tartsd ki ezt a pózt, amíg bírod, majd kis pihenés után ismételd meg ellentétes karral és lábbal.

Ha eddig még nem próbáltál hasonló gyakorlatot végezni, ne lepődj meg, ha eleinte csak pár másodpercig megy. Ez teljesen normális. Minél többet gyakorolsz, annál tovább fogod bírni.

Nestlé tippünk
Ne kezdj neki az edzésnek üres gyomorral, az olyan, mintha benzin nélkül akarnál indulni egy autóversenyen. Ha sport előtt 1 órával megeszel egy Nestlé Fitness müzliszeletet, vagy egy tál Nestlé Fitness gabonapelyhet natúr joghurttal, biztosítod szervezeted számára a mozgáshoz szükséges energiát.