Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Aktív programok gyerekkel télen

Most jó igazán kirándulni!

Korai virágok nyomában

Kellene egy jó tipp, hová menjetek egy kis tavaszi virágnézőbe? Három helyszínt is ajánlunk, ahol varázslatos virágszőnyeg vár majd rátok

Tavasszal könnyebb rávenni magatokat, hogy családi program keretében kimozduljatok? Egy jó séta a friss levegőn szórakoztató is, és egy újabb lépés az egészséges életmód felé!


Alcsúti Arborétum, Alcsút – Tavaszi virágzás

Az Alcsúti Arborétum egész évben jó célpont sétákhoz, kirándulásokhoz, amik nélkül nem lenne teljes az élet. Márciustól április végéig azonban színpompás nárciszok és tulipánok sokasága vár titeket.
Az ismerős virágok mellett láthattok kankalint, boglárkát, májvirágot, de mellettük kicsit később sok-sok ibolyát is, amit biztos felismertek!

 

Vácrátóti Botanikus Kert, Vácrátót – Virágleső kirándulás

A Vácrátóti Botanikus Kertben a szigeteken és a patak mentén már virágzik a téltemető, a hóvirág, az ibolya, a csillagvirág, a keltike és az illatos hunyor. A kárpáti sáfrány lila szőnyeget alkot ilyenkor. 
Kankalinok és kökörcsinek a sziklakerti és évelő gyűjteményben láthatóak egyéb korai virágzású évelők mellett, mint a korai íriszek és más hagymás fajok, hóvirágok, bőrlevél, daravirág.


Kámoni Arborétum, Szombathely – Hóvirágok

A sokféle tavaszi virág most nyílik majd a Kámoni Arborétumban is, ahol különlegesen látványos sétát tehettek a park területén kialakított tavak mellet és hidakon vezető útvonalon. Érdemes az Öregpark nevű területtől a tavak mellett egészen a Virágos rétig végigjárni a látnivalókat!