Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ha már majdnem üres a hűtő

Ezekre figyelj, amikor a gyerekek menüjét állítod össze!

Konyhai feladatok egyszerűen

Ugye te sem szeretsz órákat a konyhában tölteni, de azért a házi kosztot az egész család értékeli? Tippeket, trükköket mutatunk, hogyan egyszerűsítheted le a konyhai teendőket. 

Tényleg az a jó háziasszony, aki egész nap a konyhában sürög-forog? 
Lehet, hogy régen így volt, de ma már fontosabb a közösen eltöltött minőségi idő, vagy akár egy kis én-idő, ami feltölt. 

Jó hírünk van! Lehet úgy is remekül háztartást vezetni, és rendszeresen finomat főzni, hogy másra is jut idő. Meg is mutatjuk, hogyan.

 

Így tudod a konyhai teendőket leegyszerűsíteni

 

 1.  Villámreceptek
  Válassz gyorsan elkészíthető, mégis ízletes recepteket. A sütőnek is nagy hasznát veheted, hiszen egy gyors egytálétel összekészítése csupán pár perc, aztán pedig a sütőben „magától” megsül.
   
 2. Tervezz!
  Változatos ételeket tudsz főzni hasonló alapanyagokból. Így amikor nekilátsz főzni, egyszerre akár több fogást is elkészíthetsz. Nézd meg, mi mindent ki lehet hozni egy nagyobb adag pulyka- vagy csirkemellből és zöldségekből! Minimális plusz ráfordítással több napra előre kész így az étel.
   
 3. Sütő, a legjobb barátod!
  Míg a sütőben sül az étel, nem kell vele foglalkozni. Nem is gondolnád, de sok, eredetileg serpenyős fogást is el tudsz készíteni sütőben, így nem kell folyamatosan felette állnod. Ilyen a fasírt, a sült zöldségek, vagy a sütőzsákban sült finomságok. Az egytálételek egyik nagy előnye is az, hogy gyorsan összerakod, bedobod a sütőbe, és már csak ki kell venni, mikor megsült.
   
 4. Instant levesek, szószok
  Ma már olyan finom, jó minőségű, természetes alapanyagokból készült szárított élelmiszereket is kapni, hogy kár lenne kihagyni azt az óriási segítséget, amit ezek a konyhában nyújtanak. 

 

Szárított termékek a háziasszonyok szolgálatában

 

Tudtad, hogy az első instant szárított leveseket Julius Magginak köszönhetjük?  Ő ugyanis felismerte, hogy a dolgozó nőknek nincs ideje órákat főzőcskézni, ezért elhatározta, hogy olyan minőségi élelmiszert fog készíteni, mely segítségével egyszerűen, finom fogások készíthetők.

A receptúrákat persze a fogyasztók igényeinek, és az aktuális táplálkozási szokásoknak megfelelően azóta többször átdolgozták, így jött létre az „Újratöltve” termékcsalád is, amibe olyan krémlevesek és alapok tartoznak, melyek összetevői mind a saját konyhádból is ismerős alapanyagok. 

A szárításos technológia egyébként egy ősi tartósítási eljárás. Így készülnek a szárított fűszerek, az aszalt gyümölcsök, vagy a szárított paradicsom is. Azért szuper, mert a különböző alapanyagokat tartósítószer hozzáadása nélkül lehet így tartósítani.

Szárított termékekből forró víz hozzáadásával percek alatt kész az alaplé, de gyorsan és egyszerűen készíthetők így zamatos levesek, szószok, mártások is.