Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Egyszerű húsvéti dekorációk gyerekekkel

Szórakoztató, kreatív elfoglaltság a gyerekeknek? Ez még fejleszti is a gyerekek készségeit!

Kis hobbi ajánló 1.

Szívesen belekezdenél valamibe, de nincs ötleted? Összegyűjtöttünk egy párat.

Még annak is szüksége van hobbira, akinek a munkája a hobbija. Miért? Hogy kiszakadjon a napi rutinból. Hogy saját magával foglalkozhasson, vagy a hobbija révén egy új közösséghez tartozhasson. Ha valami újra vágysz, de nincs ötleted, akkor itt egy kis ízelítő a lehetőségek közül. 

Kézügyesség előnyben, de az se baj, ha nincs

Ha érzel magadban némi kreativitást, és szeretnél valami szépet alkotni, akkor vannak könnyen elsajátítható technikák.

  1. A gyöngyfűzés neked való, ha szereted az aprólékos tevékenységet. Gyöngyökből készíthetsz ékszereket, dekorációs tárgyakat és játékokat is. Alapanyagot hobbiboltokban, kézimunkával foglalkozó szaküzletekben vehetsz, ötleteket, útmutatót pedig az interneten találsz, de hobbiboltokban kapható gyöngyfűzéshez tájékoztató füzet is.
  2. A selyemfestésben az a jó, hogy nem kell hozzá rajztehetség. Ugyanis itt vagy egy előre megrajzot sablont színezel ki, vagy egy kendő festése esetén absztrakt mintákat is készíthetsz. Internetről, vagy egy napos foglalkozásokon sajátíthatod el a technikát.
  3. A mozaik kerámia készítéshez nem kell mást tenned, csak körülnézni otthon törött csempék után kutatva, de ha nem találsz, akkor se ess kétségbe, mert bármilyen csempeboltban szívesen ellátnak már el nem adható színes törött csempékkel. Készíts belőle képet a falra, vagy készíts mozaik tálat.
  4.  A varrás az egyik leghasznosabb hobbi, az egész család értékelni fogja, ráadásul akár egy hétvége alatt elvégezhető egy alap tanfolyam. Persze választhatsz hosszabb vagy emelt szintűt is. Mivel a géphasználat és az alapanyagok, amiken gyakorolsz, benne vannak az árban, a varrógép beruházás várhat addig, amíg eldöntöd, tényleg tetszik-e ez az elfoglaltság.

 

Ha inkább olyan hobbit választanál, ami megmozgat, olvasd el hobbi ajánlónk következő részét!