Nyári kreatív ötletek gyerekekkel - avagy DIY a szünidőben

Programok, ha mégis esik

Kirándul a család - Vidéki kirándulások

Az őszi kellemes időben menjetek a szabadba A hétvége tökéletesen alkalmas fél vagy egynapos kirándulásokra. De hova induljatok kisgyerekkel?

Érdemes előbb kisebb kirándulásokra vállalkozni, fedezzétek fel saját városotok helyszíneit. Ha már edzettebbek vagytok, vállalkozhattok hosszabb, egész napos kirándulásokra, vidéki kirándulóhelyekre is.


Szilvásvárad

A Bükkben található településről érhetitek el a Szalajka-völgyet, amely Magyarország egyik legszebb kiránduló helyszíne. Patakokat, vízeséseket találtok itt, valamint kis pisztrángos tavakat. Kisvasútra is ülhettek, emellett kerékpár kölcsönző is működik a völgy bejáratánál.
Szilvásváradon nézhetitek meg a híres lipicai ménest is, de természetesen lovaglásra, lovas kocsikázásra is lehetőség van.


Tata

Tata a vizek városa, legfőbb nevezetessége az Öreg-tó, illetve a partján található vár. Érdemes a tóhoz közel leparkolni, és a tó partján kiépített aszfalt úton gyalogolni egyet.  A vár meglátogatása után a gyerekek örülni fognak, ha hajóra szálltok.

Kisgyerekeknek a vonatozás is nagy élmény, ráadásul környezetkímélőbb is. Utazhattok vonattal is Budapestről.


Visegrád

Budapestről akár menetrendszerinti hajójárattal is érkezhettek Visegrádra. A város legfőbb nevezetessége a Fellegvár, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni. Kifejezetten a gyerekek szórakoztatására jött létre 2010-ben a Palota mellett található Mátyás király történelmi játszópark, tulajdonképpen egy tematikus játszótér, melyben a Mátyás mesék világa elevenedik meg.

Nagyobb gyerekekkel mindenképp próbáljátok ki a nyári bob pályát, imádni fogják.