Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Síelj itthon!

Tuti tippek, ha futóversenyre készülsz

Készülj fel a hosszú távra!

Téged is utolért a futási láz? Vagy csak irigykedve nézed a futóversenyek résztvevőit? Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, amivel akár te is a futóversenyek sztárja lehetsz.

Manapság nagy divat lett a futás. Olyannyira, hogy egyre több lehetőség van akár futóversenyeken is próbára tenni magunkat. Ehhez a sporthoz egy pár jó futócipőn, kitartáson és megfelelő tápanyagbevitelen kívül, azonban nagyon figyelni kell, hogy helyes technikával fussunk, és mindig az edzettségi szintünknek megfelelően terheljük magunkat.  

 

Legyen egy jó futócipőd!


Először is nézd meg, milyen állapotban van a futócipőd, és alkalmas-e egyáltalán arra, hogy napi 5-10-15 km-t biztonságban lefuss benne. Ha nincs futócipőd, vagy a régi már nincs túl jó állapotban, feltétlenül vegyél újat, ami hosszútávfutásra tervezett típus legyen! Spórolni sosem az egészségünkön kell. 

Edzőcipőkre szakosodott boltban vásárolj, mert ott rengeteg típus közül választhatsz, az eladók pedig szakszerű tanácsot adhatnak. Ne sajnáld az időt arra, hogy a kiválasztott futócipőben járkálj, szökdelj a boltban! Ránézésre nem lehet eldönteni, hogy jó lesz a kiválasztott cipő akkor is, amikor órás nagyságrendben futsz benne.