Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Természetes tojásfestékek a konyhából

Készülj egyedi díszekkel húsvétra

Húsvéti díszben pompázik a lakás

Ezeket a gyerekekkel is könnyen elkészíthető díszeket használhatjátok lakásdekorációnak, vagy díszíthetitek velük az ünnepi asztalt is.

Egy kis fantáziával, és minimális anyagbeszerzéssel szuper húsvéti díszeket készíthettek a gyerekekkel közösen. Így rögtön két legyet üthetsz egy csapásra: ünnepi hangulatú otthont varázsoltok a lakásból úgy, hogy közben egy szuper kreatív programmal szórakoztatod a családot.

Képgalériánkban összegyűjtöttük idei kedvenc ötleteinket, melyek elkészítéséhet adunk egy pár hasznos tippet is


Amire szükséged lesz:

 

 • A legegyszerűbb, ha a nyuszi figurákat színes kartonpapírból vágjátok ki, de remek megoldás az is, ha kiürült gabonapelyhes dobozt használtok erre a célra, amit tetszőleges színűre festhettek. Ne feledkezzetek el a Nesquik nyusziról sem smiley
 • Festéshez a legsokoldalúbb ilyenkor az akril festék, nagyon jól fed, és akár műanyag felületekre is használhatjátok.
 • Egyértelmű dekorációs elem a tojás, és adja magát, hogy a szép, festett tojásokat is használjátok. Ha azonban tényleg csak a dekorációhoz kell, érdemes beszerezni hobbiboltban kapható polisztirol tojásokat is, amik nem törnek, és egyszerűen dekorálhatók, így kisebb gyerekek is könnyen tudnak velük dolgozni.
 • Ha a natúr vonalat követitek, mindenképp legyen otthon spárga, ha színpompás díszekben gondolkoztok, egy pár méter selyem szalag is jól jöhet.

 

És akkor jöjjön egy pár húsvéti dekoráció ötlet:

 

 1. Mini barikákat készíthettek tojásból, ha a kis vattagolyókat ragasztotok a tojásra, elől szabadon hagyva egy kis részt a bari fejének, amire filctollal rajzolhattok szemet, orrot.
 2. Szuper ez a nyuszis tároló is, amihez nem kell más, csak egy pár műanyag vagy papír pohár, színes papír és ragasztó. Tathattok benne cukorkát, kis csokitojásokat, de ültethettek bele fűszernövényt is.
 3. A kartonból kivágott színes nyuszik farka szintén a már jól bevált vattagolyó. Sorban zsinórra kötve gyönyörűen mutat az ablak felett, de ragaszthatjátok hurkapálcára is, így egy-egy szobanövény húsvéti dísze lehet.
 4. Gondolkozhattok ehető díszekben is. Egy dekoratív tálra tett szép csokitojás, mellette színes Smarties drazsékkal bomba ötlet, és az biztos, hogy nem kell jövő húsvétig tárolni.
 5. Ki mondta, hogy mézeskalácsot csak karácsonyra lehet sütni? A gyönyörű húsvéti mézeskalácsok az ehető dekoráció kategória dobogósai, de remek választás egy szuper, formára sütött keksz is.
 6. A só-liszt gyurma minden szezon jolly jokere. Formázzatok belőle tojás vagy nyuszi formát, száradás után pedig fessétek be. Ne feledd, ha szeretnétek felakasztani, még száradás előtt lyukasszátok ki.
 7. És persze egy szép tojástartóban, vagy kosárban elhelyezett tojás egy masnival átkötve már-már szinte elmaradhatatlan húsvéti dekorációs elem.