Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Készíts ötletes jelmezt a gyerekeknek egyszerűen

Családi programok a téli szünetre

Hogy az ünnepek mindenkinek jól teljenek. Neked is!

Karácsonyi ajándékok beszerzése, extra alapanyagok és utánajárás, Black Friday sorban állás… Bár a legtöbben várjuk az ünnepeket, mégis sokszor fejtörést okoznak az ezzel járó nehézségek. 

Ajándékok beszerzése? Kezdd időben, azaz most.


Novemberben már minden üzlet karácsonyi üzemre váltott. Ha eleve kivagy a sorban állástól, boltba rohangászástól, akkor most érdemes on-line rendelni, így még időben megjöhetnek a csomagok.

Ha szívesen vásárolsz személyesen, élvezed a válogatást, akkor is érdemes már novemberben nekilátni.  A novemberi kuponakciók, a Black Friday láz sok klassz kedvezményt jelent, de ne indulj neki víz és gyors energia nélkül. Fáradtan, szomjasan semmi élvezet nem lesz a vásárlásban, sőt tuti ideges leszel a felénél.
 

Sokan használják a jól bevált trükköt, hogy a tervezett boltokba előre elmennek, és a kedvezmények napján reggel már csak lekapdossák az előre kiválasztott, felpróbált darabokat a polcról.

 

Mitől szoktál elfáradni?


Azt is vedd jó előre számításba, hogy az energiád nem végtelen. Amikor megtervezed az ajándékokat, a vendégséget, az ünnepi asztalt, ne felejtsd el, hogy mennyi előkészület, bevásárlás, munka jár vele. Nem baj, ha kevesebb a fogás az asztalon, vagy nem patyolat-tiszta minden, ha ezért cserébe jobb a hangulat, és mindenki kipihentebb.


Munkamegosztás


Sok családban kialakult, hogy az ünnepekre csak a szülők készülnek, a gyerekek pedig várják az ajándékokat és a meglepetéseket. Már egészen kicsi gyerekeket is be lehet vonni az előkészületekbe – persze a saját szintjükön. Rendet rakhatnak a szobájukban, készíthetnek ajándékokat, süthetnek süteményeket. A felnőtteket is vond be bátran, egy jó bevásárló listával elengedhetsz kevésbé rutinos versenyzőket is a boltba!