Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Hogy az ünnepek mindenkinek jól teljenek. Neked is!

Karácsonyi ajándékok beszerzése, extra alapanyagok és utánajárás, Black Friday sorban állás… Bár a legtöbben várjuk az ünnepeket, mégis sokszor fejtörést okoznak az ezzel járó nehézségek. 

Ajándékok beszerzése? Kezdd időben, azaz most.


Novemberben már minden üzlet karácsonyi üzemre váltott. Ha eleve kivagy a sorban állástól, boltba rohangászástól, akkor most érdemes on-line rendelni, így még időben megjöhetnek a csomagok.

Ha szívesen vásárolsz személyesen, élvezed a válogatást, akkor is érdemes már novemberben nekilátni.  A novemberi kuponakciók, a Black Friday láz sok klassz kedvezményt jelent, de ne indulj neki víz és gyors energia nélkül. Fáradtan, szomjasan semmi élvezet nem lesz a vásárlásban, sőt tuti ideges leszel a felénél.
 

Sokan használják a jól bevált trükköt, hogy a tervezett boltokba előre elmennek, és a kedvezmények napján reggel már csak lekapdossák az előre kiválasztott, felpróbált darabokat a polcról.

 

Mitől szoktál elfáradni?


Azt is vedd jó előre számításba, hogy az energiád nem végtelen. Amikor megtervezed az ajándékokat, a vendégséget, az ünnepi asztalt, ne felejtsd el, hogy mennyi előkészület, bevásárlás, munka jár vele. Nem baj, ha kevesebb a fogás az asztalon, vagy nem patyolat-tiszta minden, ha ezért cserébe jobb a hangulat, és mindenki kipihentebb.


Munkamegosztás


Sok családban kialakult, hogy az ünnepekre csak a szülők készülnek, a gyerekek pedig várják az ajándékokat és a meglepetéseket. Már egészen kicsi gyerekeket is be lehet vonni az előkészületekbe – persze a saját szintjükön. Rendet rakhatnak a szobájukban, készíthetnek ajándékokat, süthetnek süteményeket. A felnőtteket is vond be bátran, egy jó bevásárló listával elengedhetsz kevésbé rutinos versenyzőket is a boltba!