Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Szánkózik a család

Gyerekekkel kerékpáron

Tudnak már biciklizni a gyerekek? Elmennétek együtt kirándulni? De mi van, ha útközben elfáradnak, elegük lesz az egészből… Itt van pár eszköz közös kerékpározáshoz, ha kinőtték vagy megunták a gyerekülést.

A kellemes őszi időben az egyik legklasszabb családi program a biciklizés. Ha egy kicsit hosszabb távra is elmerészkedtek a gyerekekkel, érdemes elgondolkozni egy utánfutó vagy tandemrúd beszerzésén.

 

Az utánfutó

 

Az utánfutók nem feltétlenül helyettesítik a gyerekülést, de hosszabb távon, kirándulásnál, vagy ha két gyereket is szeretnétek szállítani, nagyon praktikusak tudnak lenni. Találtok olyat, amit babaszűkítővel 10 hónapos kortól már lehet használni. 

  • Fontos, hogy kössétek be benne a biztonsági öveket, és hordjanak a gyerekek bukósisakot. Érdemes az utánfutót húzó felnőtt biciklire visszapillantót szerelni. 
  • Ha szeretnétek bevásárláshoz, hosszabb kirándulásokhoz használni, nézzetek utána olyan típusnak, amit babakocsiként is lehet használni, ha lekötitek a bicikliről.
  •  
  • Szerezzetek be ehhez is biztonsági zárat, és külön zárjátok le, ha leparkoltok valahol. És ne hagyjatok benne csomagokat őrizetlenül!

 

A tandemrúd, vagy összekötő rúd

 

Ez a jópofa eszköz akkor nagyon praktikus, ha hosszabb útra indultok. Egy kis biciklit lehet vele a felnőtt géphez rögzíteni. Amíg nincs rá szükség, addig a felnőtt kerékpár vázára lehet csatolni. Így, ha kicsit hosszabbra sikerül a túra, akkor is kényelmesen haza tudtok „tekerni”. 

A tandem rudak általában 30-32 kg-ig használhatóak. Szerszám nélkül fel-, és leszerelhetőek. Nagy előnyük, hogy használat közben a vontatott gyerekek pedálozhatnak is, vagy pihenhetnek.

 

Nestlé tippünk
Ne feledd, akár gyalogos, akár biciklis kirándulásra mentek, mindig legyen nálatok elegendő folyadék és étel. A mozgás közben sokkal hamarabb megéheztek, ilyenkor kell a gyors energiapótlás. A Nestlé Fitness müzliszeletek és a Nestlé gyerekszeletek teljes értékű gabonából, vitaminok hozzáadásával készülnek, így támogatják az aktív családi programokat.