Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezt az ijesztően egészséges fogást az utolsó pillanatban is összedobhatod

Sütőtökös pite - édesen és sósan

Finomságok húsvétra hangolva 1. rész

Kreatív tálalási ötleteinkkel a húsvéti menü nemcsak finom, hanem szép és különleges lesz. A fantáziadús tálalás a gyerekek étvágyát is meghozza, de a felnőtteknek is örömet okoz.

Sokszor egy egyszerű ötlet is elég ahhoz, hogy kihangsúlyozzunk egy finomságot, vagy ünnepivé varázsoljuk az asztalt. A gyerekek számára fontos az ételek tálalása, gyakran a külső alapján döntik el, hogy megkóstolnak –e valamit. Őket nem tudjuk azzal levenni a lábukról, ha elmagyarázzuk, hogy valami finom, vagy az egészséges étrend része. A húsvét pedig remek apropó egy kis asztali kreatívkodásra.

 
Változatok tojásra

Cuki állatfigurákat tudsz formázni tojásból:

  1. Az egérkéhez hosszában fektesd le a tojást, finoman vágj egy csíkot a tetejére keresztbe, ebbe illessz egymás mellé két szelet retket – ezek lesznek a fülei. Bajszot snidlingből, szemet borsból tudsz készíteni.
  2. Tojáskrém tálalásához szuper megoldás a kiscsibe. A főtt tojást a kétharmadánál vágd ketté, kapard ki a sárgáját. Amikor a tojáskrém elkészült, a nagyobbik tojásrészbe töltsd vissza úgy, hogy magasabbra érjen, mint a fehérje. Helyezd rá a kisebbik tojás részt, a kilátszó tojáskrémre készíts szemet és orrot, alá pedig sárgarépa csíkokból lábacskákat. Ahhoz, hogy meg tudjon állni, a tojás alját egyenesre kell vágni.

  
Még több tojásos recept

Ha a dekoratív tálalási ötletek mellett mást is kipróbálnál, próbáld ki további receptjeinket tojással, amiket persze nem csak húsvétkor készíthetsz el. Ha pedig húsvét után megmaradt egy csomó tojás, vagy egyszerűen csak szereted a tojásos ételeket, ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni.

 

Nestlé tippünk
Még egy naygon dekoratív módja van a húsvéti tojás tálalásnak, mégpedig, ha gyönyörű csokitojásokkal díszíted az asztalt! A Smarties csokitojásokban az a szuper, hogy a csokifigura gyönyörű és persze nagyon finom Smarties dracsékat rejt. 
Szeretnéd megtudni, hogyan készülnek a húsvéti csokifigurák diósgyőri gyárunkban? Nézd meg a videót korábbi cikkünkben.