Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

A tökéletes húsvéti vendégváró

Finomságok húsvétra hangolva 1. rész

Kreatív tálalási ötleteinkkel a húsvéti menü nemcsak finom, hanem szép és különleges lesz. A fantáziadús tálalás a gyerekek étvágyát is meghozza, de a felnőtteknek is örömet okoz.

Sokszor egy egyszerű ötlet is elég ahhoz, hogy kihangsúlyozzunk egy finomságot, vagy ünnepivé varázsoljuk az asztalt. A gyerekek számára fontos az ételek tálalása, gyakran a külső alapján döntik el, hogy megkóstolnak –e valamit. Őket nem tudjuk azzal levenni a lábukról, ha elmagyarázzuk, hogy valami finom, vagy az egészséges étrend része. A húsvét pedig remek apropó egy kis asztali kreatívkodásra.

 
Változatok tojásra

Cuki állatfigurákat tudsz formázni tojásból:

  1. Az egérkéhez hosszában fektesd le a tojást, finoman vágj egy csíkot a tetejére keresztbe, ebbe illessz egymás mellé két szelet retket – ezek lesznek a fülei. Bajszot snidlingből, szemet borsból tudsz készíteni.
  2. Tojáskrém tálalásához szuper megoldás a kiscsibe. A főtt tojást a kétharmadánál vágd ketté, kapard ki a sárgáját. Amikor a tojáskrém elkészült, a nagyobbik tojásrészbe töltsd vissza úgy, hogy magasabbra érjen, mint a fehérje. Helyezd rá a kisebbik tojás részt, a kilátszó tojáskrémre készíts szemet és orrot, alá pedig sárgarépa csíkokból lábacskákat. Ahhoz, hogy meg tudjon állni, a tojás alját egyenesre kell vágni.