Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

3 lakásdekoráció levendulából, amit gyerekekkel is elkészíthetsz

Természetközeli karácsonyfadíszek

Ezeket a csodás őszi dekorációkat gyerekekkel is könnyen elkészítheted

Minden gyerek szeret ősszel falevelet gyűjteni. Készítsétek el ezeket a kreatív dekorációkat, hogy az összegyűjtött leveleket sokáig csodálhassátok. Olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amiket gyerekekkel is egyszerűen megvalósíthattok.

Sétáljatok egy nagyot és gyűjtsetek össze minél többféle méretű és színű őszi falevelet! Mi pedig megmutatjuk hogyan használhatjátok fel otthonotokban kreatívan a falevelekből készült kis remekműveket.

Őszi hangulat mécses

Ha szeretnétek az évszakokat is becsempészni a lakás dekorációjába, készítsetek őszi levelekkel díszített gyertyatartót. Nem kell hozzá más, mint egy befőttesüveg vagy egy sima felületű gyertyatartó, melyre ragasztóval körbe-körbe ragasztjátok fel a leveleket. Érdemes friss leveleket használni, hiszen a száradt levelek már nehezebben veszik fel az üveg formáját. A gyertya fénye megvilágítja majd a leveleket, melyek meleg, sárga fénnyel árasztják el a szobát.

Levél nyomda

Akár kisebb gyerekekkel is kipróbálhatjátok, gyönyörű levél mintás képeket készíthettek, melyek jól mutatnak majd a gyerekszoba, vagy akár a nappali falán. Nem elszáradt leveleket válogassatok és mindig a fonákját fessétek be, mert ott jobban kidudorodik a levél erezete és szebb mintát ad. Hogy könnyebb legyen megfogni és a papírhoz nyomni, érdemes előtte a levelet egy szilárdabb, egyenes felületű tárgyra ragasztani. Egy már használaton kívüli építőkocka például tökéletes erre  célra.

Ajtódísz levélből

Az összegyűjtött, minél színpompásabb leveleket tűzzétek vagy ragasszátok egy koszorúalapra és már akaszthatod is a bejárati ajtóra. Variálhatjátok magokkal, csonthéjasokkal, tobozzal, és egy színes masni vagy szalag is nagyon jól mutat rajta. Ha nem szeretnél koszorúalapot venni, de van otthon egy kiürült gabonapelyhes doboz, vágj ki belőle koszorú formát, és ragasszátok arra a leveleket. Kicsit laposabb lesz így a dísz, de így is gyönyörű!

Őszi teríték

Néhány szép levéllel és őszi terméssel meleg hangulatot teremthetsz egy-egy különleges családi- vagy baráti összejövetelkor. Nem kell mást tenned, mint minden terítékre készítesz egy kis csokrot, melyet a tányérra vagy a teríték mellé teszel. Ezen kívül az asztalra is szórhatsz a levelekből, hogy teljes legyen az összkép.

     

Egyszerű lakásdekorációk

Ha vannak színpompás leveleid, az már fél siker! Vannak ugyanis olyan őszi lakásdekorációk, amik tényleg percek alatt, nagyon egyszerűen elkészíthetők. Ezekbe is nyugodtan bevonhatod a gyerekeket. Így valószínűleg tovább tart majd, de egész biztosan nagyon élvezik majd. Fűzzétek fel a leveleket egy füzérre, és akaszd ki az ablakba, falra vagy ajtóra. 
Ha egy kör alapra ragasztjátok a leveleket, használhatjátok képkeretek hátterének, vagy asztali dísznek is. Alapnak itt is nyugodtan használhatod a kiürült gabonapelyhes dobozt.

 

Nestlé tippünk
A kreatív elfoglaltság közben biztos mindenki örömmel fogyaszt egy-egy kocka különlegesen finom csokit. Tökéletes választás a legjobb minőségű összetevőkből alkotott L’Atelier étcsokoládé, mely három fantasztikus ízben kapható. Ti melyiket választjátok, a pörkölt mandulás, kandírozott narancshéjas vagy a sós karamellás változatot?