Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Karácsonyi ajándékötlet csokiimádóknak

Apró meglepetések Valentin-napra

Élvezd a napot olaszosan!

Mitől édes a dolce vita? Sokat segít a napütés, de te is kipróbálhatsz pár dolgot, hogy vigyél egy kis mediterrán örömöt a hétköznapokba!

  • Próbáld ki a reggeli cappuccinot. Megéri egy kicsit korábban kelni, és inni egy finom tejhabos kávét. Az olaszok is csak délelőtt isszák, szánj rá fél órát, és csinálj magadnak egyet még otthon, vagy vegyél egyet munkába menet. Tilos az irodában kihűlve kortyolni! Legyél laza, és idd meg egy napfényes padon!
     
  • Hallgass zenét! Tedd le gyorsan a kesergős dalokat és a rockot. Legyen valami vidám, tempós, kicsit romantikus. Akár visszanyúlhatsz az olasz pophoz is! Jobb kedvre derít, és megadja a reggeli lendületet.
     
  • Öltözz színesen! Annyira sok volt már a téli szürkeség, ha még kicsit csípős a reggel dobd fel a ruhád egy színes sállal, vegyél fel egy csinos nyakláncot. Szánj rá öt percet a sminkedre! Fel fog dobni, hogy törődtél magaddal!
     
  • Olaszos hangulatban egy igazán finom fagyival kényeztetnéd magad? Kóstold meg a Meki®-ben az idei szezon exkluzív újdonságát, a Baci® Perugina® McFlurry®-t, amit az olasz Baci® Perugina® bonbonok csokoládés-mogyorós ízvilága ihletett. Nem lehet túl korai a tavasz ehhez!

 

Tudtad?
A Baci csoki egy igazi olasz finomság, amit nálunk csak nagyon kevés helyen vásárolhatsz meg.

Olaszországban Francesco Buitoni 1907-ben kezdte el fejleszteni csokoládé vállalkozását. 1922-ben feltalálta és piacra dobta a híres „baci”-t, amely csókot jelent olaszul. A Baci csokit azóta is ezüstpapírba csomagolják, és a bonbonok szerelmi üzenetet tartalmaznak.

Van még egy romantikusabb eredet történet, amiben a  Luisa Spagnoli nevü olasz dáma szerepel, aki a Perugina csokoládé gyártó cég egyik alapítójának felesége volt. Egy fiatal szerető kedvéért szebbnél szebb szerelmes üzeneteket küldött. Miután Luisa meghalt, a szerető a Baci csokikban örökítette meg az üzeneteket. És tényleg ott lapul ma is minden bonbonban az üzenet.