Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Fedezzétek fel együtt a konyhát

Mit tanulhat a konyhában a kamasz?

Apróságok a jókedvért

Varázsold szebbé napodat, és segíts, hogy másoké is szebb legyen Mutass pozitív példát gyerekeidnek

Íme, néhány tipp, amire kicsik és nagyok is odafigyelhetnek:

Légy pozitív!

Amikor reggel felkelsz, találj egy pozitív gondolatot, aminek örülni tudsz, és koncentrálj arra. Ajándékozd meg szeretteidet egy mosollyal és öleléssel, akkor is, ha fáradt vagy.

 

Köszönj!

Sokszor hajlamosak vagyunk egy motyogással elintézni, ha találkozunk a szomszéddal, vagy egy-egy távolabbi ismerőssel.  Köszönj hangosan, kedvesen az ismerősöknek! Meg fogod látni, milyen pozitív hatása van.

 

Mosolyogj!

A mosoly az egyik leghatásosabb „fegyver”!  Ha a másik fáradt vagy rossz a hangulata, hajlamos mogorván viselkedni. Ne vedd ezt magadra, inkább segíts neki kizökkenni ebből az állapotból. Légy kedves azokkal is, akiket nem ismersz közelebbről! Hálásak lesznek.

 

Dicsérj meg másokat!

Hajlamosak vagyunk a pozitív dolgokat „normálisnak” tekinteni, míg a negatív dolgokat kihangsúlyozni. Egy-egy elismerő szó pedig mindenkinek nagyon jól esik. Fontos viszont, hogy őszinte, szívből jövő legyen. Dicsérd meg a másik ruháját vagy teljesítményét, mondd el neki, milyen jó volt vele beszélgetni, vagy mennyire értékeled, hogy segített.

 

Hallgass meg másokat!

Rohanó világunkban sajnos egyre kevesebbet figyelünk másokra, mindenki hajtogatja a saját igazát, a saját problémáival foglalkozik. Fontos pedig, hogy figyeljünk, megértsünk másokat. Ehhez elengedhetetlen, hogy megtanulj hallgatni. Gondolj csak bele, milyen jól esik neked is, ha figyelnek rád, ha elmondhatod gondolataidat.

 

Kérdezz!

Légy nyitott és érdeklődő. Így nem csak ismereteidet bővíted, de megismerheted a másikat, és az iránta tanúsított figyelemmel ráadásul pozitív kommunikációt indítasz el.

Ha azt szeretnéd, hogy gyereked megtanulja ezeket a pozitív „praktikákat”, neked kell példával elől járnod. A legfontosabb, hogy otthon is alkalmazd őket. Légy türelmes, elfogadó és derűs, meglátod, családod ezt hasonlóan fogja viszonozni.