Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezekkel a kreatív elfoglaltságokkal csupa szórakozás lesz a nyári szünet

4 tuti tipp apák napjára

Anyák napi meglepetés saját kezűleg

Olyan kreatív, gyerekek számára könnyen elkészíthető ajándék ötleteket mutatunk, melyektől elolvadnak az anyukák és a nagymamák. Ha te is szeretnél ilyet, mutasd meg apának!

Természetesen bármilyen apró figyelmességnek örülünk anyák napján, legyen az egy kedves köszöntés, egy dal, vagy egy szál virág. Ha azonban a gyerekek - és apa is - nyitottak egy kis kézművességre, bátran próbáljátok ki ezeket.

 

Só-liszt gyurma kézlenyomat

Kisebb gyerekekkel is könnyen elkészíthető a só-liszt gyurma dísz, amihez nem kell más, csak só, liszt, víz és egy kevés olaj.

  1. Készítsetek só liszt gyurmát.
  2. Egy tepsire teríts sütőpapírt, nagyon vékonyan kend be olajjal, és formázz rá megfelelő méretű „lepényeket” vagy szíveket a gyurmából. Lyukaszd ki szívószállal ott, ahol fel szeretnétek majd akasztani.
  3. Most pedig a gyerekek tenyereljenek bele úgy, hogy jól látható legyen a kézlenyomatuk. Egészen kisgyerekekkel akár a talplenyomat is működik.
  4. 150 fokra előmelegített sütőben süsd kb. egy órát, vagy szárítsd a lakásban meleg helyen egy napig. Száradás után fűzzetek bele szép szalagot akasztónak.

 

Fontos, hogy az alap megfelelő vastagságú legyen, hogy még a lenyomatok alatt se vékonyodjon el.
Miután megszáradt és kihűlt, akár be is festhetitek színes festékkel.

 

Kézlenyomatok festővásznon

Festővásznat bármelyik kreatív hobbi boltban lehet kapni különböző méretekben. Kisebb gyerekekkel itt is bevethetitek a kéz- és láblenyomat motívumot, nagyobbak nyugodtan fessenek valami szépet ecsettel vagy akár az ujjukkal.