Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Otthon is jó!

Ezeket a csodás őszi dekorációkat gyerekekkel is könnyen elkészítheted

A leggyorsabb farsangi készülődés

Farsangi buliba vagy hivatalos, de nincs kedved jelmezért rohangálni? Egy jól eltalált sminkkel és néhány apró kiegészítővel garantáltan nem fogsz kilógni a farsangi kavalkádból. Sőt, akár gyermekednek is elkészítheted!

Macska

A nők arcához nagyon jól illik a macska arcfestés. A jelmez nem igényel nagy kreativitást, egy egyszerű feszes fehér vagy fekete öltözet tökéletesen megteszi. Arcodra használj egy nagyon világos, majdnem fehér alapozót, majd rajzolj rózsás orcát rózsaszín pirosító segítségével. 
A macskaarc akkor igazán felismerhető, ha bajsza van, ezt fekete vagy barna szemceruzával húzhatod meg. A bajusz tövébe, az orr és száj között, rajzolj pontokat, az orrodra pedig rajzolj egy egyszerű piros fordított háromszöget rózsaszín szemceruzával, vagy rúzzsal. Végül szemed külső sarkaiba ne felejtsd el az elmaradhatatlan cica-vonalat is behúzni.

Megjelenésed akkor lesz tökéletes, ha beszerzel egy cicafüles hajpántot. Ha nincs időd keresgélni, egy sima hajpánt és két fekete kartonból kivágott háromszöggel is pillanatok alatt elkészítheted.

 

Pillangó 

Ennek az arcfestésnek az élénk, tarka színek a jellegzetességei. Az alapsmink maradjon egyszerű, és visszafogott, majd piros, rózsaszín, zöld és kék szemceruzákkal rajzolj kis lepkéket az arcodra, főként a szem és orca környékére. Csillámmal adj egy különös ragyogást a megjelenésednek, az ajkaidat pedig emeld ki élénkrózsaszín rúzzsal.

 

Vámpír 

Felejtsd el, a műanyag vámpírfogakat, inkább csak sminkelj ügyesen! A most annyira divatos vámpírok nem maradhatnak el egyetlen farsangról sem. Elegendő három színt használnod hozzá: fekete, fehér és piros. Világos, majdnem fehér alapozót kell használnod, sötét szemeket, szem alatti barna karikákat és sötétvörös ajkakat. Fekete ruhával már kész is a vámpírlány jelmezed.

 

Tündér

A szem köré rajzolt színes indaként behálózott ívek, vagy a csipkés minták igazán elragadóvá teszik megjelenésed. Az alapsmink ennél a jelmeznél is legyen visszafogott, a minták magukért fognak beszélni. A szem köré rajzolt íveket díszítsd csillámmal. Díszítheted a szem környékét és homlokot különböző applikált kövekkel. Az ajkakra világos rózsaszín ajakrúzst használj.

 

Bohóc 

A bohócsmink fontos összetevője a fehér alapozó és a tűzpiros piros rúzs a szájnak és orrnak. Ha félig síró, félig nevető arcot szeretnél, figyelned kell a szájkontúr ívére és a pontosan kialakított szemfestésre (egyfelől könnycsepp, másfelől felfele ívelő mosolygó szem). A szemed köré rajzolhatsz háromszöget, rombuszt vagy akár több kört is. Ehhez a sminkez jó, ha beszerzel egy színes parókát.

 

Nestlé tippünk
Sokkal mókásabb a készülődés, ha áthívod a legjobb barátnődet is, így a buli előtt egy forró cappuccino mellett marad időtök egy kis csevegésre is. Tudtad, hogy a NESCAFÉ Cappuccino édesítés nélküli változatban is kapható?