Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Hozd magad formába!

7+1 meggyőző érv a rendszeres sport mellett

Fontolgatod, de még nem sportolsz rendszeresen? Vagy sportolsz, de néha nehezen veszed rá magad a mozgásra? Akkor olvass tovább! És akkor is, ha érdekel pár jó otthoni edzésterv! 

Igen, a rendszeres mozgás a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett az egészséges életmód egyik alappillére. Ezt valószínűleg mindenki tudja. Mégis jóval kevesebben vannak azok, akik tényleg rendszeresen sportolnak.

Nincs időd? Mindig van más program, ami fontosabb mint az edzés? Nem szeretsz konditerembe járni? Vagy csak nem tudod hogy kezdj neki? Ezeket az akadályokat mind leküzdheted, ha eléggé elszánt vagy!
Mi most segítünk egy kis motivációval smiley


Először is szögezzük le, hogy a sport nem csak akkor ajánlott és szükséges, ha fogyni szeretnél. A fittség, egészség nem "csak" kilók kérdése. Tehát, ha nem találsz magadon súlyfelesleget, az nem jelenti azt, hogy neked ne lenne szükséged mozgásra.

De miért is jó a rendszeres sport?

Énidő
A manapság nem véletlenül divatossá vált „énidő” alatt általában a fodrász-manikűrös-kozmetikus hármast értjük, esetleg egy csendes órát egy jó könyvvel, vagy egy kevésbé csendes órát a barátnőkkel. Pedig a sport is tökéletes választás az „énidő” eltöltésére. Gondolj csak bele: jó zene, testi és szellemi felfrissülés, kell ennél több? 

Hangulatjavítás
Edzés közben endorfin szabadul fel a szervezetedben, ami boldogságérzetet okoz. Már 30 perc mozgás elég, hogy elűzze a felhőket a fejed fölül. Ha pedig sporttal indítod a napod, máris jobb hangulatban kezdhetsz neki a teendőknek.

Stresszoldás
Edzés közben csökken a szervezet stressz hormon (kortizol) termelése, ami a stressz tüneteinek enyhülését okozza. A sport tulajdonképpen az egyik leghatékonyabb stresszcsillapító és kedélyjavító.

Agytorna
A rendszeres mozgás nem csak a testedet pallérozza, hanem az elmédet is frissíti. Az agyad azon területeit is stimulálod ilyenkor, amik a memóriádért felelősek. Egy reggeli edzés után egyébként a munkát is lendületesebben és hatékonyabban tudod végezni. 

Önbizalom növelés
Nem csak attól fogod magad jól és magabiztosabban érezni, ha lefogysz, vagy izmosabb leszel. A rendszeres sport erősít, javítja az egyensúlyérzékedet és a koordinációs készségedet is, ami az egész mozgásodra, fellépésedre is pozitív hatással van. Így amellett, hogy már a mozgásodon is látszani fog a határozottság, az sem mellékes, hogy a bevásárlószatyor cipelése közben nem fogsz lógó nyelvvel, lihegve rogyadozni surprise 

Jobb alvásminőség
Valószínűleg te is hallottál már róla, hogy azok, akik rendszeresen sportolnak általában jobban alszanak a sportmentes életet élőknél. Mivel a jó alvás nagyon fontos a megfelelő életminőséghez, egyértelmű, hogy ez még egy nyomós érv a sport mellett.  

Társasági élet
Akár edzőterembe jársz, akár egy online fitness klub tagja vagy, olyan emberekkel fogsz találkozni, akik számára szintén fontos a mozgás. Sőt, az is lehet, hogy más területen is hasonló az érdeklődésetek. Így még új barátságok is szövődhetnek. 

Inspirálj másokat!
Bár valószínűleg nem ezért fogsz sportos életmódra váltani, azt jó ha tudod, hogy ezzel másokat is inspirálsz. Kollegáid, barátaid és rokonaid mind elismerően fognak vélekedni hozzáállásodról, kitartásodról és az elért eredményekről. Ezzel pedig őket is életmódváltásra ösztönözheted. És ez azért elég klassz érzés! 


Úgyhogy, ha még nem kezdted el, vagy motivációra volt szükséged a folytatáshoz, akkor rajta, itt az idő!  
Szuper edzésterveinkkel már most kipróbálhatod a sport pozitív hatásait!

Korábbi cikkeinkben tippeket adunk otthoni edzéshez, egész testet átmozgató edzésterveket találsz 20 perces otthoni edzés sorozatunkban, és szuper hasizom erősítő gyakorlatokból sem lesz hiány.

 

Nestlé tippünk
Ne feledd, a hatékony edzéshez fontos a megfelelő energia. A NESTLÉ FITNESS gabonapehely energiát ad a reggelekhez! Ráadásul teljes értékű zab hozzáadásával készül. Mert bármit is a célod, kellő energiával és kitartással nincs lehetetlen!