Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mit tegyünk, hogy az emésztésünk utazáskor is sínen legyen?

Tartsd kontroll alatt az emésztésedet!

3 tipp, ha már nagyon unod a telet

Ha unod már a hideg, borús nappalokat és a hosszú sötétséget, adunk egy pár tippet, hogyan javíthatsz a hangulatodon.

A hidegebb idő, a napfény hiánya, a mesterséges megvilágítás mind-mind hatnak ránk, és befolyásolják a hangulatunkat, gondolatainkat. Ezért is fordulhat elő, hogy télen kevesebb az energiánk, és hamarabb kifáradunk. Ezért ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek leszünk, ami tovább fokozza a fáradtságot. 
 
Az étvágy is fokozódhat, különösen a szénhidrátok utáni igény nő meg. Éppen ezért vigyázni kell, hogy ne vidd túlzásba a „nasik”, sütik fogyasztását. Inkább egyél pár kocka jó minőségű csokit, vagy igyál egy bögre forró kakaót, ha kicsit rossz a kedved.
 

Mit tehetsz ellene?

  1. A változatos, rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő minőségű folyadék-  és vitaminbevitel már önmagában is jelentősen hozzájárulhat általános közérzet javulásához. 
  2. Fogyassz – természetesen csak mértékkel - olyan élelmiszereket, amelyek fokozzák a „boldogságot”. Ilyenek a fűszeres, csípős ételek, illetve a csokoládé. Ne feledd, elég egy-két szelet is belőlük, hogy az endorfin-szint (boldogságérzetért felelős vegyület) megnövekedjen a vérünkben. 
  3. A téli sportok, a környezetváltozás és a napfény is segítenek. Az általában stresszes, idegileg fárasztó életmódot élő emberek számára a fizikai aktivitás és az utána következő pihenés gyógyító hatású lehet. Ha teheted mozogj télen is a friss levegőn.  Fontos azonban, hogy az aktív sportolást nyugodt pihenés is kövesse. 

 

Nestlé tippünk
Mértékkel fogyasztva a megújult receptúrájú, 30%-kal csökkentett cukortartalmú, vitaminnal dúsított Nesquik kakaó ital, vagy egy kocka jó minőségű BOCI csoki remek választás a borús téli napokon.