Nyári saláta gyümölcsökkel

Nyári kávé tippek

3 fűszeres ital, hogy még különlegesebb legyen az ünnep

Dobd fel az ünnepi szezont egy-egy különleges itallal. Ne csak a karácsonyi vacsorához tartogasd a finomságokat, egy finom fűszeres forró csoki remek napindító lehet.

Karácsony környékén a meghittségé és a pihenésé a főszerep. Ilyenkor kényeztetjük magunkat egy kicsit hosszabb alvással, bepótoljuk az év során elmaradt baráti és családi találkozókat. Az ünnepi szezonban emiatt nagyobb hangsúlyt kap a gasztronómia is. A finom falatok mellett érdemes elkészíteni egy-egy különlegesebb italt is, hogy a forró, melengető ünnepi finomságokkal teljes legyen az élvezet.

 

Fűszeres forró csoki recept

Hozzávalók
2 dl tej
0,5 dl tejszín
2 tk Szerencsi kakaópor
cukor, vaníliás cukor ízlés szerint
2 szegfűszeg
csipet fahéj

1.    A tejet melegítsd lassú tűzön, tegyél bele 2 szem szegfűszeget és egy csipet fahéjat. 
2.    A meleg (de még nem forró) tejhez add hozzá a kakaóport és a tejszínt, és ízlés szerint édesítsd. 
3.    Még főzd 1 percig, majd forrón tálald. 
 

Alkoholmentes puncs

Hozzávalók
3 dl gyümölcstea
3 dl narancslé
5 dl almalé
1 citrom leve
1 tk fahéj 
2 szegfűszeg
2 ek méz 

Az összetevőket öntsd össze, és főzd 6-7 percig. Tálaláskor tehetsz bele friss gyümölcsöt (mandarint, narancsot, ananászt).
 

Téli fűszeres kávé (alkoholmentes)

Hozzávalók
1 csipet őrölt kardamon és őrölt fahéj 
2 dl tej
1 tk kávé (például NESCAFÉ Crema vagy NESCAFÉ Gold koffeinmentes)
1 tk kakaó 
1 tk folyós méz

A kardamont és a fahéjat a tejben forrald fel, tedd bele a kávét és a kakaót, mézzel édesítsd. Koffeinmentes verzióját a fiatalabbaknak is ajánljuk.