Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek húsvéti készülődéshez

Természetes tojásfestékek a konyhából

3 csodálatos asztaldísz tavaszra

A tavasz közeledtével remekül fel tudja dobni az étkező vagy a konyha hangulatát egy gyönyörű, tavaszi asztali dekoráció, melyet te is könnyedén el tudsz készíteni.

Nem tudod, hogy állj neki, vagy elképzelésed sincs, hogyan csempéssz egy kis tavaszt az otthonodba? A következő gyönyörű tavaszi dekorációs tippek biztosan segítségedre lesznek.

Tavaszi asztaldíszt sokféle alapanyagból készíthetünk, sok minden eleve akadhat is a háztartásunkban, de néhány fontos kellékre mindenképpen szükséged lesz.

Elsősorban koszorúalapra (ez lehet vesszőből, szalmából, hungarocellből vagy kartonpapírból is), szalagokra, masnikra, sok esetben tűződrótra és egy ragasztópisztolyra. Jól jöhet néhány selyemvirág, filcanyag, tojáshéj, zsákvászon, fafigurák és -díszek, attól függően, hogy milyen stílusú koszorúra vágysz.

 

Ha nem akarsz új koszorúalapot venni, bátran újrahasznosíthatod lecsupaszított adventi koszorúdat is!

 

Virágos

Egy sima vesszőalapon szórj el néhány selyemvirágot, pillangót majd ragasztópisztollyal rögzítsd őket. Igazán tavaszi hangulatú lesz a koszorúd, ha a díszítés végeztével néhány színes szalagból készült masnit is kötsz rá.

 

Tojásos

Legjobb, ha zöld koszorúalapot használsz. Csak színes tojásokra lesz szükséged, melyek színben passzolnak lakásod domináns színeihez. Ragasztópisztollyal rögzítsd őket körkörös elrendezésben az alapra. Extra díszítésként apró virágokkal, levelekkel, ágakkal is díszítheted.

 

Nestlé tippünk
A koszorúhoz használhatsz festett vagy hungarocell tojásokat is, de szuperül mutat a koszorú különböző, színes csokifigurákból is. Így lesz a koszorúd dekoratív és finom egyszerre. A Smarties csokitojások ráadásul meglepetést is tartalmaznak, hiszen finom, színpompás Smarties drazsékkal töltöttük őket.

 

Nyuszi fészekben

Igazán aranyos asztaldísz a fészekben ülő nyuszi, mely biztosan mosolyt csal minden vendéged arcára. Egy kis méretű vessző alapba ültess egy fehér héjú főtt tojást, filctollal akár mosolygós arcot is rajzolhatsz a „nyuszinak”. Két füle lehet két jópofa toll és díszítésképp rakj mellé leveleket vagy apró virágokat.

 

Ha nem szeretnél igazi tojást használni, hobbiboltban beszerezhető hungarocell tojással is remekül mutat

 

+1 nyuszis koszorú a gyerekszobába

Vond be gyerekeidet is a kreatív munkába. Nem csak az étkezőbe, hanem a gyerekszoba ajtajára, ablakára is készíthettek dekorációt. A legegyszerűbb, ha különböző színű kartonpapírokból vágtok ki tojás és nyusziformákat. A nyulakat filctollal rajzoljátok meg és szépen sorban, kör alakban ragasszáátok egymásra őket. Egy színes szalag és már akaszthatjátok is a gyerekszoba ajtajára, ablakára.

 

Nestlé tippünk
Ha végeztetek a lakás csinosításával, szusszanjatok egyet a kanapén és kóstoljátok meg új, légiesen könnyű Boci buborék csokinkat!