Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Táborba a gyerekkel?

Vizitúrára fel!

Ússz bele a nyárba! 2. rész

Nyáron a vízben pancsolni jó! Strandon és természetes vizekben is. De hogy álltok a vízisportokkal? 

A sport a teljes élet része. Ha a gyerekek kiskoruktól kezdve a jó példát látják maguk előtt, valószínűleg felnőttként is sportos életet fognak élni. A nyár pedig remek lehetőségeket tartogat, hogy csobbanás közben, játékosan tudjatok mozogni.

 

Barátkozás a vízzel


A vízbe dobálás, a víz alatti mutatványok (kézen állás a vízben) nagyon segítik a vízbiztonság kialakulását. Kisebbekkel próbálhatsz víz alatti tárgyakat összeszedni – akár te is dobálhatsz a medence fenekére kavicsokat. Ezzel is rávezetheted őket a víz alá merülés fortélyaira.

 

Úszás


Ha a gyerekek már elsajátították az úszás alapjait, gyakoroljatok együtt játékosan! Az úszásoktatást szerencsésebb, ha meghagyod az edzőknek. Ússzatok együtt edzettségi szintjének megfelelő távot, majd játsszatok egy kicsit a vízben. Versenyezhettek is, de figyelj rá, hogy legyen sikerélménye. És ne feledd, ha még nem úszik túl jól, akkor is legyél vele türelmes, és biztasd, motiváld, hogy élmény legyen számára az úszás.

 

Vízibicikli


Sokan csak szórakozásnak tekintik, pedig igazán fárasztó tud lenni! Hagyd, hogy a gyerekek is hajtsák, amikor pedig elfáradtak, csúszdázhatnak egy jót. Arra mindig figyelj, hogy csobbanás előtt bevizezzék magukat, nehogy felhevült testtel csússzanak a vízbe.

 

Kajakozás


Ha vízparton vagytok, mindenképp próbáljátok ki. Kétszemélyes kajakot is tudtok bérelni, így a gyerekeknek nem kell egyedül evezniük. Fárasztó, de nagyon szórakoztató. Evezzetek be lassan a nádasba, és figyeljétek csendben az élővilágot. Óriási kaland!

 

Bármennyire is jó úszók vagytok mind, a gyerekekre - különös tekintettel a biztonságra - mélyvízben adjatok úszómellényt!

 

Nestlé tippünk
Ha pedig vízparton vagytok, és egy kis kényeztetésre vágytok, nem is találhatnátok stílusosabb finomságot, mint a klasszikusnak számító Balaton szeletet, vagy a kirobbanóan egyedi Balaton Bumm-ot!