Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Tippek téli sportokhoz

Készülődtök már a téli síelésre, snowboardozásra? Itt van pár tipp, hogy a legjobban sikerüljön a túra!

Még a gyakorlott síelők, hódeszkások is néha beleszaladnak abba, hogy a nagy készülődésben, sietségben kihagynak valami fontosat. Hiába a rutin például, ha váratlanul lehetőség van egy kis csúszásra, mert leesett a hó. Készüljetek fel előre a téli sportokra!


Edzés


Ha év közben nem voltatok a sport bajnokai, akkor ne várd, hogy a téli mozgás jobban fog menni! A síelés és a snowboardozás is komolyan igénybe veszi az izmainkat, ízületeinket és az állóképességünket, itt is számít a fittség. A rendszeres testmozgás az egészséges életmód része, ha eddig nem tettétek, akkor a téli sportok miatt is érdemes belekezdeni. Már heti kétszeri erősítés, nyújtás vagy futás sokat segíthet később a pályán. A megedzett izmok meghálálják a felkészülést, és sokkal élvezetesebb, sikeresebb lesz a téli sportolás. Ha gyerekekkel indultok síelni, érdemes pár órát venni egy síiskolában még itthon!


Bemelegítés csúszás előtt


Előfordulhat, hogy hirtelen leesett a hó, és felkerekedtek, hogy akár csak egy napra is, de élvezzétek a tél adta lehetőséget. Ehhez akár itthon is találtok pályákat. Ilyenkor viszont könnyen beleeshettek abba a hibába, hogy minden percet ki akartok használni. Ne nagyoljátok el a bemelegítést! Igazából csak pár percről van szó, és így biztonságosan csúszhattok. Figyeljetek erre a gyerekeknél is, ha hosszabban felvonóztok, akkor se maradjon el csúszás előtt!


Felszerelés, karbantartás


Ha már kitűztétek a téli szabadság időpontját, akkor is érdemes időben elvinni a felszerelést átnézetni, beállítani. Ezzel elkerülitek a sorban állást, várakozást, ami a szezon közeledtével biztos előfordul, emellett felkészültek lesztek egy váratlan havazás adta lehetőségre! A gyerekek holmiját mindenképp alaposan nézessétek meg, akár családi programra készültök, akár iskolával mennek sítáborba, hiszen nőttek, nyúltak év közben, változott a cipőméretük is talán!

 

Nestlé tippünk
A téli sportoknál is érdemes könnyen zsebre vágható extra energiával számolni. Egy-egy müzliszelet jó szolgálatot tesz majd a pályán!