Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Hozd magad formába!

Tippek családi focimeccshez

Egy könnyed baráti mérkőzésre készültök, családi foci kirándulás közben vagy az udvaron? 5 tipp jó hangulatú focimeccshez!

 • Ha már foci, akkor kell két kapu, egy labda és két lelkes csapat! Két kijelölt fa is megteszi, ha kapuról van szó, de elérhetőek könnyű, hordozható mobil kapuk, tipikusan ilyen családi, kispályás focizásokhoz. Ha gyakran rúgjátok a labdát, akkor érdemes beszerezni kisebb-nagyobb méretben. 
   
 • A békesség kedvéért válasszatok bírót is, a független szem gyorsan elsimítja a nézeteltéréseket. Ha kisebbek is játszanak, akkor jól jön az egyszerűsített szabályrendszer, érdemes például elhagyni a lest, ezzel ráadásul sok vitát is megelőztök.
   
 • Állapodjatok meg előre a félidők hosszában, és tartsatok szünetet, mint a profik! Ha gyerekek is beállnak, akkor érdemes 15-15 percben megállapodni, hogy ne fáradjanak el a vége előtt! Gondoskodjatok gyors energiapótlásról és folyadékról, biztos jót fog tenni a csapatok teljesítményének.
   
 • A sérülések elkerüléséért érdemes ragaszkodni az edzőcipős focihoz, bár szép időben vonzó akár a mezítlábas verzió is, de hatalmas eséseket lehet így beszerezni, a darázscsípésekről nem is beszélve! surprise
   
 • Ha rendszeresen játszotok, szuper ötlet pár csapat szalagot varrni, ami a vállon átvetve könnyen felvehető, és jól látszik tőle ki, melyik csapathoz tartozik! 

 

Nestlé tippünk
A sportolás előtt és után javasolt étkezés, folyadékpótlás a rögtönzött focimeccsekre is érvényes. Ne álljatok neki rögtön a mozgásnak étkezés után tele hassal! Ha pedig igazi focirajongók vagytok, gyűjtsétek az FB Barcelona focikártyákat a NESQUIK kakaóitalporokkalsmiley