Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Tippek, ha otthon az egész család

Ti együtt készültök a témazáróra?

Kisiskolás gyerekekkel érdemes együtt tanulni, vagy legyenek korán önállóak? Mikor üljek oda, mikor hagyjam? Tippek közös tanuláshoz.

Az a jó szabály, ha nincs szigorú szabály. Jó, ha van rendszer, mikor, hogyan készül el a tennivalóival a kisiskolás, de lehetnek kivételek. Legyél rugalmas!

  • Az átlagos lecke az, amit napról napra el kell készíteni. Ennél akkor jártok a legjobban, ha minél hamarabb önállóan oldja meg. Tudja azonban, hogy kérdezhet, és a végén megnézed gyorsan, mire jutott. Ha témazáró, felelés, pótlás vár rá, akkor érdemes megbeszélni, hogyan készüljön.
  • Hagyjatok rá elég időt, és kezdjétek el a lehető legkorábban a tanulást. Minél későbbre csúszik, annál nehezebben fogtok haladni.
  • Osszátok részekre a tanulnivalót, és több hullámban beszéljétek meg, mit kellett itt megjegyezni. Ne állj a válla felett. Nagyon hasznos tudás, ha megszokja, hogy mindig először még egyszer maga átolvassa, javítja a feladatát, és utána kér téged, hogy ellenőrizd.
  • Ha írásban is kell gyakorolni, akkor előre beszéljétek meg, hány sor, hány példa, mekkora szöveg vár rá. 
  • Egy ültő helyében kevés alsós tud egy óránál többet koncentrálni. Sok tanulni, gyakorolni valónál osszátok be előre, hogy mennyi idő után jön egy kis szünet, és mikor folytatjátok.
  • Ha látod, hogy fáradt, akkor főleg érdemes több részletben haladni. Ér segíteni, kiemelni neki a lényeget, összefoglalni a tanulságot. Nemcsak a konkrét tananyag megtanulása a cél, hanem azoknak a tanulási módszereknek, trükköknek az elsajátítása, ami neked magától értetődő. Például húzzátok alá a lényeget, írjatok rövid összefoglalót!