Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Nyári szórakoztató elfoglaltságok gyerekekkel

Egyszerű húsvéti dekorációk gyerekekkel

Só-liszt gyurma, a tökéletes kreatív program

Készítsetek a gyerekekkel só-liszt gyurmából ötletes figurákat, díszeket! Amellett, hogy igazi családi program, még a kézügyességet is fejleszti.

A só-liszt gyurmában az a jó, hogy gyakorlatilag bármikor bármekkora mennyiséget elő tudsz belőle állítani percek alatt. A gyerekek imádják, szebbnél-szebb alkotásokat tudnak belőle készíteni, ami aztán akár a szabad levegőn is egy nap alatt megszárad.

 
Tökéletes só-liszt gyurma recept

 

Fontos, hogy a megfelelő állagú alapanyagból dolgozzatok. Ehhez elég, ha egy bögre segítségével ugyanannyi sót és lisztet kimérsz, majd annyi vizet adsz hozzá, hogy jól formázható legyen. Ha kevés a víz, a massza darabos lesz, ha túl sok, akkor pedig ragadni fog. A végén adj hozzá egy kevés étolajat (1 ek) a krémesebb állagért.

 

Színes gyurma


Ha színes gyurmát szeretnétek, színezhetitek ételszínezékkel, de ilyenkor érdemes vigyázni, mert könnyen befoghatja a bútorokat, textileket. Természetes színezéknek a konyhában is megtalálható anyagokat használhatod, mint a kakaó vagy a pirospaprika.

 

Bár só-liszt gyurma szinte hívogatja a gyerekeket, hogy kóstolják meg, ne engedd, hogy egyenek belőle, mert hasfájást okozhat, és magas sótartalma miatt nem is tesz jót az egészségnek.