Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Síel a család - Síterepek Magyarországon

Síelés itthon? A válasz határozott igen. Dobogókő, Eplény, Kékestető és Bánkút - körkép néhány sítereppel, amiket egy-két órás autózással megközelíthettek.

Síelés Dobogókőn

Magyarország legrégebbi sípályája Dobogókőn, a Pilis hegységben található, 1923 óta működik. Két pálya van itt, egy rövidebb, 860 méteres, és egy hosszabb, 1260 méteres. Kezdőknek nem feltétlenül ajánlott, mert a lejtő fölső 100 métere nagyon meredek, legtöbbször jeges. A pálya alsóbb szakaszai azonban a kevésbé gyakorlottaknak is megfelelőek, akár oktatáshoz is kiváló a lankás terep. 
 

Az eplényi síparadicsom

Hazánk leghosszabb sípályája Eplényben található. 1900 méter hosszú, igazi kék pálya, vagyis kezdőknek, tanulóknak, családoknak is ideális. Van ezen kívül további három, tanulásra alkalmas lejtő, de itt található a legmeredekebb, piros pálya is az országban. Hat felvonó üzemel, és hóágyúk biztosítják, hogy a lehető leghosszabb legyen az idény. 
 

Alpesi sízés Mátraszentistvánon

A Mátrában is van síterepünk, szintén közel 2 kilométer hosszú. A Mátraháza mellett működő lesiklópályát néhány éve felújították, kiszélesítették. A terepen öt sílift üzemel. A pályák teljes hossza a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 3 kilométerre nőtt. Az országban ez az egyetlen alpesi típusú síközpont, a Mátra csúcsa ugyanis többi hegységünktől eltérően fenyvesekkel borított. A kezdőktől a haladókig mindenki találhat itt megfelelő lesiklóterepet. 
 

Bánkút - a legnagyobb sícentrum

3 kilométer sípálya, 9 felvonó, nem ritkán decembertől márciusig tartó, síelésre alkalmas hóhelyzet. Ez Bánkút, a Bükk-hegység és egyben az ország legnagyobb sícentruma. 6 lesiklópálya és 2 tanulópálya vár itt rátok. Hétköznapokon 1-2, hétvégeken hóhelyzettől függően minden felvonó üzemel. Vannak itt kék, piros és fekete pályák is, vagyis kezdő és haladó egyaránt megtalálja a számításait.