Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

A legmenőbb DIY alkotások gyerekekkel

Otthon is jó!

Nyári kreatív ötletek gyerekekkel - avagy DIY a szünidőben

Ha egy esős napon a szobában ragadtok, vagy csak szeretnéd minél változatosabbá tenni a szünidőt, szervezz a gyerekeknek kreatív programot.

A kreatív elfoglaltság nem csak szórakoztató családi programnak kitűnő, hanem fejlesztik a gyerekek kézügyességét, és fantáziáját is. Arról már nem is beszélve, hogy ha ezeket a kézműves ötleteket megvalósítjátok, lakásotokat is gazdagítjátok pár csodás, saját készítésű dekorációval.

 

Kézzel festett fényképtartó


Elképesztően vagány ez a fényképtartó, amibe akár a családi nyaraláson készült fotókat is tehetitek.

Elkészítése egyszerű és izgalmas, nem lehet elrontani:
Keressetek nagyobb méretű, szép formájú köveket, tetszés szerint fessétek, dekoráljátok őket akril festékkel, majd hobbiboltban is kapható vékony drótot tekerjetek köré a képen látható módon. A képet a felső hurok drótszálai közé tudjátok beilleszteni.
A kavicsfestéshez korábbi cikkünkben találsz segítséget.

 

Állatfigurák WC papír gurigából


Ez az utóbbi idők egyik legcukibbb kreatív ötlete papírból!

A kép magáért beszél: WC papír gurigát fessetek színesre, vagy vonjatok be színes papírral (ehhez jó, ha vékony, könnyen hajlítható, formázható papírt keresel), majd vastagabb színes papírból ragassz rá szemet, orrot, meg ami még szükséges.

Nestlé tippünk
Ne dobd ki a használt gabonapelyhes dobozokat, használd fel őket ilyen kreatív megoldásokhoz! Vágd ki a granolás dobozból az állatok testrészeit, és fesd le akrilfestékkel, vagy ragassz rá színes papírt vagy akár feleslegessé vált textíliát.

 

Dekoratív asztali tolltartó házilag


Üres konzervdobozból érdemes készíteni, de vigyázz, hogy csak olyat használj, aminek nyitás következtében nem sérült meg a pereme, különben a gyerekek könnyen megvágják magukat.
Ha biztosra akarsz menni, a peremét leragasztod szigetelőszalaggal, hogy ne vágjon az éle. Ezután már csak a dekoráció marad hátra. Színes papír, színes festék, filctoll, ez már csak rajtatok múlik.

 

Ha ezeket már megcsináltad, és kifogytál az ötletekből, olvasd el korábbi DIY cikkünket, ahonnan szintén remek kreatív ötleteket meríthetsz. Só-liszt gyurma díszek, festett befőttes üvegek, és még nincs vége…