Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Most jó igazán kirándulni!

Párban vagy barátokkal, gyerekkel vagy kutyával, mindenhogy szuper élmény az őszi kirándulás. Tippeket adunk helyszínekhez, és ahhoz is, mire érdemes figyelni.

Mielőtt útnak indultok, mindenképp készítsetek egy rövid tervet. Könnyen elveheti ugyanis a kedveteket a kirándulástól egy rossz élmény, mert mondjuk túlvállaltátok magatokat, vagy a társaság egy része unatkozott.

 

Helyszín választás


Van, aki túrázni szeret, mások inkább a lakott területeket kedvelik, kulturális látnivalók vagy szórakozási lehetőségek után kutatva. Beszéljétek meg, kinek mihez van kedve, és ez alapján válasszatok helyszínt. Ideális, ha úgy tudjátok kialakítani a programot, hogy mindenki megtalálja a számításait. Ez gyerekes kirándulásoknál kifejezetten fontos! 

Ha például Visegrádra mentek, remek hosszabb-rövidebb gyalogtúra útvonalakat találtok. Olyanokat is, ahol nem megterhelő sétálni, akár mégy babakocsival sem. A túra után pedig megnézhetitek a Várat, vagy csúszhattok egy párat a bob pályán. Így tényleg mindenki megtalálhatja a maga örömét, és elégedetten zárhatja a napot.

 

Milyen hosszú kirándulást vállalj?


Ez függ az edzettségi szintetektől, a helyszíntől, és attól, hogy kivel mész. Ha nem kirándultok rendszeresen, kezdjétek rövidebb programokkal, és tapasztaljátok ki, mennyit bírtok. Ez ugyanúgy igaz a túrákra, mint a városnézésekre. Ha gyerekekkel mentek, ez különösen fontos. 

 

Kirándulás gyerekkel, kutyával


Kisgyerekekkel is remek élmény a kirándulás, de fontos, hogy alkalmazkodj a gyerekek igényeihez, és készülj fel előre. Ők még nem tudnak hosszú ideig sétálni, ezért gondoskodnod kell egyéb szállítóeszközről (babakocsi, hordozó kendő, kismotor, biciklit). Persze arra figyelj, hogy ha a kicsi elfáradt, ezeket nektek kell majd cipelnetek!

Kutyás kirándulásnál fontos olyan helyszín kiválasztása, amit kutyusod is élvezni fog, és szintén fontos, hogy mit viszel magaddal.

 

Mit vigyél a kirándulásra

 

  • Megfelelő öltözéket. Az őszi időjárás szeszélyes tud lenni, ennek megfelelően öltözz rétegesen, és viselj kényelmes, jól szellőző ruhákat. Fontos, hogy a cipőd is a programhoz illő legyen, egy kényelmetlen cipő nehéz perceket okozhat! Egy esőkabát is jó szolgálatot tehet, ha borús az idő.
  • Enni- és innivalót. Mindig legyen nálad elég víz, és olyan étel, ami kis helyen elfér, nem romlik meg a kirándulás alatt, és biztosítja a megfelelő energiabevitelt. Ehhez az egyik legjobb választás a müzliszelet. A Nestlé Fitness müzliszeletek teljes értékű zab és vitaminok hozzáadásával járulnak hozzá a nap sikeréhez, a gyerekszeletek pedig a kicsik szájára fognak mosolyt csalni. 
  • Kisebb gyerekeknek hordozót vagy babakocsit, és a „gyerekcsomagot”, amit amúgy is magaddal viszel, ha kimozdultok.
  • A természetben könnyen megcsíphet, megszúrhat valami, érhetnek sérülések, erre mindenképp készülj fel egy mini egészségügyi csomaggal. Ha van a családban allergiás, ezzel külön számolj. Napsütésben a fényvédelem nagyon fontos, naptej, sapka legyen nálatok.
  • Ha kutyával vágtok neki, mindenképp nézd meg Tappancslista videósorozatunkat, ahol részletesen megmutatjuk a kutyás kirándulás kellékeit, és helyszínjavaslatokat is láthatsz.